Spanje, Ibiza19 januari 2018, door Maartje

Ibiza’s coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 2: IBIZA CAMPO LOFT

Spanje, Ibiza, 19 januari 2018, door Maartje

Ibiza’s coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 2: IBIZA CAMPO LOFT

(Zomer)vakantie cravings, iemand? Wij wel. En zoals ieder jaar hoort daar eigenlijk toch ook wel weer een weekje Ibiza bij. Omdat het kan. Toch? Mocht je nu ook (wie niet) op zoek zijn naar het allermooiste/ beste/ sfeervolste/ knapste nieuwste plekje... De perfecte balans tussen een beetje luxe & comfort, omgeven door rustieke natuur, inspirerend ingericht mét daarbij heel veel laidback-ness en toch vlakbij de places to be? Gingen we naar op zoek in dit Ibiza drieluik: Ibiza’s coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer.

Dit is deel 2: IBIZA CAMPO LOFT.

Twee jaar geleden opende de eigenaren van deze parel al eerder een masterpiece(je): IBIZA CAMPO. Een waanzinnig smaakvol ingerichte casita (Spaans voor gastenverblijf) met een fenomenaal uitzicht over het dal van de Morna Valley. Met een prachtig zwart ge-poedercoate Eginstill keuken, super comfi Cocomat bedden, funky kunst van streetartist Laser 3.14 en de alom geliefde authentieke vintage Eames stoeltjes is dit appartement werkelijk meer dan een top catch. Dat wil zeggen: als je het voor elkaar krijgt hier te boeken. IBIZA CAMPO zit steevast vol. Fuck.

Lees hier deel 1 van de not-even-open-yet-hide-away-stays op Ibiza: The Farm

Barts-Boekje- Ibiza campo 6

Goed nieuws, maar dat komt zo. Eerst nog even wat over het brein achter al deze goodness: over interieur architect Jurjen van Ibiza Interiors (hoewel, onderschat ook zeker niet de vrouw en topper Selina naast deze man!) hebben we het al eerder gehad, zie hier. Maar naast het klaarstomen van zijn ‘Surf House’ (waarover we het in dat artikel al hadden en welke nu écht bijna open is, stay tuned), is het koppel dus bezig met nóg een project! Er wordt as we speak keihard aan de camino (Spaans voor 'weg') getimmerd en hun nieuwste baby is de IBIZA CAMPO LOFT. Juist, een tweede CAMPO waar nog geen mens weet van heeft en die, paraparapaa, wél nog te reserveren valt. Graag gedaan.

Barts-Boekje- Ibiza Campo Loft 3

Op hetzelfde landgoed als waar casita IBIZA CAMPO (en tevens hun eigen familiehuis) ligt, wordt een van de oude stallen omgetoverd tot wederom een waanzinnig designwalhalla. De LOFT is de naam en de LOFT had van zichzelf al een industrieel karakter: een grote vrijstaande open ruimte van 80m2 met betonnen kolommen en stalen liggers (de naam was dan ook snel bedacht...)

Wat de ruimte echt uniek maakt, is dat er ook nog van die prachtige, authentieke -typisch Ibicenco- ‘Sabina’ balken bewaard werden gebleven. Je voelt m al: deze mix is natuurlijk subliem! Enerzijds stoere, robuuste elementen in combinatie met natuurlijke en pure materialen. Als kers op de taart heeft deze fijne plek ook nog eens een fenomenaal vrij uitzicht over het halve eiland (met zélfs ook nog een beetje seaview!)

Barts-Boekje- Ibiza campo Loft 5

Nou, ik kan je zeggen: they got me at hello.

Kijk zelf maar naar bovenstaande bestaande castito en naar onderstaande rendering van wat komen gaat.

Barts-Boekje- Ibiza Campo Loft

Die mix van stijlen is overigens ook doorgevoerd in de afwerking van de LOFT (denk: stalen deuren en ramen met grote glazen puien, en eveneens in de inrichting ervan. Zo worden de strakke cleane keuken en vloer gecombineerd met een ‘warme’ Safari Chair van Carl Hansen, de puur natuurlijke Cocomat bedden, de verlichting van Ay Illuminate en linnen gordijnen van Etoffe Unique. Good to know: Ibiza Interiors is dealer van (o.a.) deze merken dus mocht je zelf bezig zijn met dit soort fijne zaken, kun je op het Spaanse eiland bij de LOFT terecht (voor het betere test-werk wellicht?)

Barts-Boekje- Ibiza Campo Loft2

Momenteel staan ze daar boven op die Morna berg letterlijk nog met de schop in de hand, maar je kunt de LOFT dus wel al boeken voor komend seizoen! De tip is wel: wacht niet te lang, want geloof ons, veel beter dan dit hebben wij ze nog niet vaak gezien... (en we hebben best wel wat gezien, just saying).

x Maud