10 mei 2019, door Lise Steegmans

Nieuw in Den Haag: het Filipijnse restaurant Julieta

10 mei 2019, door Lise Steegmans

Nieuw in Den Haag: het Filipijnse restaurant Julieta

Wie is er bekend met de Filipijnse keuken? Wij niet. Nee, echt niet. En daarom zijn we heel benieuwd naar Julieta in Den Haag. Een restaurant met een Filipijnse fusion keuken. Die zijn zeldzaam in Nederland, toch?

Julieta Den Haag

Julieta Den Haag

Dit kleine, maar fijne (geloven we althans direct) restaurant – het telt 10 tafels – ligt pal achter de Denneweg, aan de mooie Hooikade. Het menu is dus Filipijns fusion; de beste Oriental smaken in combinatie met de Aziatisch-Westerse keuken. Dat uit zich tot gamba’s met cocos bisque, snijboon, pompoen, gember parels met krokante wilde rijst of een tournedos met truffel aardappel, bospeen, taugé, sugarsnaps, rode paprika en jus de veau Calamansi. We zijn er nog niet gaan proeven – doen we wel heel snel en dan komen we bij je terug – maar het water loopt ons nu al in de mond.

Ook leuk aan Julieta – vernoemd naar een Filipijnse oma –; er ligt een kadeterras voor de deur. Dus jeetjemina, wie moet er nog naar Manilla als je ook in Den Haag aan het water de Filipijnse keuken kunt proeven?