Spanje, Ibiza29 juli 2019, door Maartje

It’s a trend (en Ibiza heeft ‘m alvast): Keto Kitchen Ibiza, Santa Gertrudis

Spanje, Ibiza, 29 juli 2019, door Maartje

It’s a trend (en Ibiza heeft ‘m alvast): Keto Kitchen Ibiza, Santa Gertrudis

Ook binnen de jongste (food) trends, die heus echt niet aan Ibiza voorbij gaan. Sterker nog: ze zijn er als de kippen bij, die Spanjaarden daar. Zoals het geval met Keto, een redelijk bekend 'dieet' die een nieuwe hit aan het worden is. Het Ibiziaanse antwoord? Keto Kitchen Ibiza in het fijne dorp Santa Gertrudis.

(pak ook deze er even bij: 10+ x de mooiste (onbekende) stranden van Ibiza)

Keto Kitchen Ibiza, Santa Gertrudis

Keto Kitchen Ibiza, Santa Gertrudis

Het kán niet aan je voorbij gegaan zijn: de KETO hype. Hét dieet dat gouden bergen (en kilo’s minder) beloofd. Denk: sugar free, carb-free en vegan. Klinkt als de tip van je moeder als je een vetrolletje te veel had (vond je zelf dan he)? Klopt! En daar is dus helemaal niks mis mee. Aloud advies mag zo nu en dan in een nieuw jasje gestoken worden, waarvan acte. 

Belangrijk wel: dat het maar lekker mag zijn. Echt (écht) lekker. Met uitroeptekens. Ibiza zou Ibiza niet zijn, als hier niet lately het eerste op KETO geïnspireerde restaurant geopend zou zijn en wel in het door ons zo geliefde dorp in Santa Gertrudis in het midden van Ibiza (richting het noorden van Ibiza waar we het liefst vertoeven). De naam laat zich raden: Keto Kitchen Ibiza.

Je eet er de prachtigste rijkelijk gevulde buddabowls, drinkt er groene ‘green machine’ juices en schuift er blauwe vegan coconut frozen berrie smoothies naar binnen. Alles passeert hier dagelijks de revue alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dat ook nog eens op één van de meest gezellige plekjes in het dorp, aan het eind van de oude dorpstraat van Santa Gertrudis. Het allerleukste vinden wij eigenlijk nog wel het motto van Keto Kitchen Ibiza dat in grote letters aan de muur prijkt: Saving my carbs for wine. Nou, dan heb je ons hoor. Cheers!

Keto?

Keto?

Ketogeen dieet of zoals sommige mensen het liever noemen; het Keto dieet of koolhydraatarm dieet gaat over veel eiwitten en vetten consumeren, maar minder koolhydraten. Dit ketogeen dieet zorgt ervoor dat het lichaam de vetten, die we consumeren, naar de lever stuurt, die het in energie omzet om het lichaam langdurig sterk en actief te houden zonder moe te worden.

Het woord ketogeen is afgeleid van het woord “ketose”, wat de toestand van het lichaam betekent wanneer het niet genoeg glucose bevat om het in energie te veranderen. Dus genereert het ketonen die werken als een geweldige energiebron voor zowel het lichaam als de hersenen, waardoor het een super optie is om op korte termijn af te vallen*

*via ketogeen.com