Nederland, Amsterdam23 december 2019, door Maartje

Klasse en karakter bij INK Hotel Amsterdam – MGallery (en je kunt nu een nacht in het heerlijke hotel winnen!)

Nederland, Amsterdam, 23 december 2019, door Maartje

Klasse en karakter bij INK Hotel Amsterdam – MGallery (en je kunt nu een nacht in het heerlijke hotel winnen!)

Aan de Nieuwezijds Voorburgwal huist sinds 2015 het sfeervolle INK Hotel Amsterdam - MGallery. Een modern boutique hotel dat al vanaf het moment dat de deuren opensloegen, indruk maakt met haar looks en - het is tenslotte the inside that counts - karakter. Dat laatste komt in de eerste plaats door de functie die het pand voorheen had; vanaf 1905 was dit de thuishaven van Nederlandse krant De Tijd. Als je je ogen sluit, ruik je de inkt nog en hoor je de persen draaien, zoveel historie ademt het hotel. Tel daar de stijlvolle details, ongekende service en ideale ligging bij op en je snapt waarom INK Hotel Amsterdam de stempel nieuwe klassieker verdient. 

INK Hotel Amsterdam

INK Hotel Amsterdam

Vanwege de rijke geschiedenis werden Verhalen, Inkt & Tijd de rode draad in het INK Hotel en bepalend voor keuzes in het interieur en alle faciliteiten van het hotel, het restaurant PRESSROOM en de cocktailbar. Zodra je je entree hebt gemaakt valt gelijk de quote op de muur op: ‘Where stories are yet to be written’. Er is duidelijk aandacht besteed aan alle details en overal zijn kleine (of grote) referenties naar eerdergenoemde verhalen en de krant. Kussenknoopjes met Amsterdamse huisjes bijvoorbeeld, oude telefoons en drukpersen. De kleur inktblauw komt overal terug en verspreid door het hele hotel staan zeventig klassieke typemachines. Vinden we leuk

De smaakvolle kamers zijn van het kaliber ‘regel maar gelijk een late check-out’. Een bed zo zalig zacht dat je onmogelijk vroeg uit de veren kunt zijn, frisse lakens zoals dat alleen in hotels bestaat en in sommige kamers een plaatje van een ligbad. De gouden details zorgen voor een warm contrast met het blauw en het marmer.

En ook hier – hoe kan het ook anders – de knipoog richting het verleden: kussens versierd met penstrepen en de ‘zachte atlas’ van Amsterdam; krijtbordachtige tekeningen op de muren van elke kamer, gemaakt door niemand minder dan illustrator Jan Rothuizen.

INK Hotel positioneert zich als ‘verhalenverteller’ en daar hoort een dosis reuring bij. In de PRESSROOM bar shaken ze kick-ass knappe cocktails voor je. Probeer The INKredible met echte druppeltjes inkt op een laagje schuim of laat je verrassen door de flairtender en geef alleen je favoriete smaken door. Woon je in Amsterdam, haak dan een keer aan op vrijdagmiddag, dan wordt hier namelijk het weekend afgetrapt tijdens ‘On Fridays we drINK’. En als de stad in augustus roze kleurt tijdens de jaarlijkse Amsterdam Pride Week, transformeert INK Hotel in PINK hotel. Blijf je slapen? Dan brunch je op zondag met onbeperkte bubbels, zoals we dat graag zien als we een weekend de blommen buiten zetten.

Wat nog zeker het benoemen waard is, is het breakfast-to-go voor gasten met weinig tijd. Lazy morning, dan neem je de tijd voor het ontbijt. Met een koffie en een krantje, want kranten zijn in restaurant de PRESSROOM uiteraard gratis. Oh en de INK salade met quinoa, endamame en feta wil je niet missen.