Spanje10 februari 2020, door Maartje

Niet voor met de kids: Les Hamaques, Girona, Spanje (en een tip voor wie het kleine spul wel mee heeft)

Spanje, 10 februari 2020, door Maartje

Niet voor met de kids: Les Hamaques, Girona, Spanje (en een tip voor wie het kleine spul wel mee heeft)

In het noordoosten van Spanje, net onder de Franse grens vlakbij Girona ligt hotel Les Hamaques, een (rust)oord op vier minuten van het dichtstbijzijnde stadje, Sant Martí d’Empúries. En, niet onbelangrijk, op een steenworp van de Costa Brava – het unspoiled gedeelte.

Het concept van Les Hamaques is gebaseerd op de Franse chambres d’hôtes, een kleinschalig verblijf zo ingericht alsof je bij iemand thuis logeert, maar met de privacy van een hotel. Het adres vinden heeft wat voe- ten in de aarde, maar dat is een goed voorteken: onge- stoord lummelen in een perfect kloppend plaatje in het vooruitzicht. Eigenaren Dominique (interieuront- werpster) en Ino (journalist) runnen hun logeeroord met bezieling: wanneer je door de smalle poort de stille tuin instapt, kom je in de intieme wereld die de twee vakkundig hebben gecreëerd. De tuin staat vol met potten lavendel, er staat een rustieke tafel onder een pergola, er is een zwembad en er hangen, uiteraard, hangmatten in de bomen.

Er zijn zeven kamers, elk vernoemd naar een bloem. De Magnoliakamer staat direct in verbinding met de tuin, de Glicina heeft een eigen terras en de Suite Bambú heeft een kleine bamboetuin. De tijd heeft er stilgestaan, en toch niet, te oordelen naar de aanwezigheid van alle nieuwe gad- gets. Let wel op: Les Hamaques is niet geschikt voor kinderen. Niet veel verderop zijn de kids wel welkom bij Hostal Spa Empúries in L’Escala. Sterker nog: er is zelfs een speelkamer waar je ze onder toezicht achter kunt laten.