België15 juni 2020, door Yfke Voorbij

nieuw: voormalige Hertog Jan Hoeve opent zomers openluchtrestaurant: L.E.S.S. Summer Eatery

België, 15 juni 2020, door Yfke Voorbij

nieuw: voormalige Hertog Jan Hoeve opent zomers openluchtrestaurant: L.E.S.S. Summer Eatery

Een béétje foodie (blijft een vreselijke term maar goed, het maakt wel duidelijk waar we op doelen) kent de Hertog Jan Hoeve. Nee? Toch niet? Een opfrisser: in het prachtige restaurant sleepte het duo Gert de Mangeleer en Joachim Boudens maar liefst drie Michelinsterren in de wacht. Het restaurant sloot en de twee begonnen in het centrum van Brugge een nieuw top-restaurant: L.E.S.S. Eatery.

Nu ook Belgie zijn horeca gemist heeft, zet het duo zijn beste zomerse beentje voor: samen met hun team opende ze de 'L.E.S.S. Summery Eatery', op de plek van de voormalige van de Hertog Jan Hoeve. Klinkt als een klok, niet waar? Klopt! De (toch al prachtige) Hertog Jan Hoeve werd omgetoverd tot een zomers openluchtrestaurant. Op het menu overheerlijke (want dat kan niet anders) Zuiderse gerechten. Alles geïnspireerd door de eigen moestuin. Maarre... Wat nou als het slecht weer is?! Nou, dan gaat het hele spul gewoon naar binnen.

L.E.S.S. Summer Eatery by Hertog Jan hoeve (Zeldigem)

L.E.S.S. Summer Eatery by Hertog Jan hoeve (Zeldigem)

Afijn, het team van de Hertog Jan Hoeve heeft niet bepaald stil gezeten. Er is goed nagedacht over hoe de club in deze periode (hallo Corona) alle hygiënemaatregelen kan naleven en tegelijkertijd hun gasten die heerlijke restaurantervaring kunnen bieden die bij ze past.

De oplossing? L.E.S.S. Summer Eatery, van 9 juni tot 30 augustus in het mooie Zeldigem. L.E.S.S.? Ja, dat staat voor Love, Eat, Share, Smile. Helder.

Nog tot en met 30 augustus huist L.E.S.S. Eatery tijdelijk van het centrum van Brugge in de Hertog Jan hoeve in Zedelgem. Zomerse L.E.S.S.-gerechten waarbij Gert en ‘nieuwe’ chef Ruige Vermeire zich laten inspireren door de unieke setting van de boerderij en de moestuin. Vakantie, dat is het. Kijk maar.

 

 

 

Enne: ook bij Bar Bulot by Hertog Jan in het centrum van Brugge kun je de gehele zomer terecht voor een heerlijk culinair diner.

In de omgetoverde Hertog Jan Hoeve kun je genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een culinair diner met overheerlijke gerechten uit de handen van Gert en Ruige. En door de enorme ruimte die de Hertog Jan Hoeve te bieden heeft kan er op elk moment door het team de nodige afstand van 1,5m tussen elke tafel bewaard worden.

 

L.E.S.S. Summery Eatery