Nederland, Amsterdam5 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Arriba Arriba Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 5 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Arriba Arriba Amsterdam

Arriba, arriba! Ándale, ándale! Nu denken wij gelijk aan Speedy Gonzales – je weet wel, die snelle Mexicaanse muis. Komt dat even goed uit want dat snelle, kleurrijke Mexicaans staat pal op de voorgrond bij het nét geopende Arriba Arriba op de Amsterdamse Rozengracht. In het pand waar Mazzo zat. Zat ja, want Mazzo is niet meer. Maar gelukkig, wanneer er een deurtje dicht gaat, zwaait er een raam flink open. Arriba Arriba is een – voor het geval je het nu nog niet wist – Mexicaanse street food hang-out met Zuid Amerikaanse invloeden. 

Geopend door de mensen achter Mazzo en Happyhappyjoyjoy is dit de jongste telg van het stel. Met een tot in de details gestileerde zaak – felle kleuren, cactussen en zelfs plafondventilators – Zuid-Amerikaanser gaat het niet worden – waan je je echt in Mexico. Op de kaart vind je dan ook alles in deze sferen; quesedillas met gesmolten kaas en kip, taco’s met rund en salsa verde, tostada’s met garnalen (aanrader!). Alles met een spicy twist.

Arriba 2

En nu mogen we natuurlijk de guacamole niet vergeten. Maarrrr…. Traditioneel issie niet. Nee, bij Arriba Arriba serveren ze hem met avocado, appel, zoete ui, ananas en granaatappel. Naar onze smaak missen we toch net dat lekkere flinke knoflokerige smaakje. Het is een beetje lafjes, deze versie. Maar dat kan aan onze voorkeur liggen. En verder? Verder alles lekker.

Bedenk iets Mexicaans en het staat op de kaart. En inderdaad, dat betekent ook de margarita’sand boy théy are good. Ja, die margarita’s, daar komen we voor terug. Om even het gevoel te hebben dat je in Mexico bent. Net geopend dus, Arriba Arriba!

Rozengracht 114, Amsterdam

x Juliette