Nederland, Utrecht1 december 2017, door Maartje

Nieuw: LEON Utrecht en Schiphol

Nederland, Utrecht, 1 december 2017, door Maartje

Nieuw: LEON Utrecht en Schiphol

Wist je niet, maar ik mag mezelf (vooral in het najaar en in de winter) graag naar Utrecht begeven voor een rondje shoppen. In de trein, rondje social media, uit de trein en je bent meteen waar je wezen moet: in het vernieuwde o zo fijne Hoog Catharijne. Mediamarkt op links, Zara (HOME) op rechts, kind kan de was doen. Helemaal fijn is het grote, uitgebreide eetplein, de Stadskamer, van het overdekte winkelcentrum waar voor iedereen wat te beleven valt. Nieuwe favoriet? Het Engelse LEON.

Barts Boekje - Leon Utrecht

Zegt je misschien niks maar in Londen, en eigenlijk in de hele UK, is de Naturally Fast Food keten een begrip. Naturally Fast Food ja, en dat is precies zoals het klinkt: oprecht heel goed eten, gezond en veelzijdig, maar wel in de vorm van een snelle, pretentieloze ongecompliceerde hap - precies waar je zin in hebt wanneer je en route en/of aan het shoppen bent. In de UK zijn er al zo'n 50 locaties te vinden, vooral in LEON's home town Londen (meteen na de eerste opening in 2004 werd LEON door The Observer, niet de minste, beloond met de titel Best New UK Restaurant en nog steeds heeft LEON 5 sterren). Nederland kent inmiddels twee vestigingen: één op Schiphol (fijn om precies dezelfde eerder genoemde redenen) en deze dus, in Utrecht. And there's more to come.

Het idee is zowel goed als simpel: goed eten, ook voor wie zegt geen tijd of budget te hebben om dat iedere dag te doen. No more van de vette, niet-vullende laat staan voedende hap - in comes LEON. Het compacte menu is verrassend spannend: mediterrane gerechten zoals falafel, couscous en groente met kip en rijst, samengesteld met verse, lokale ingrediënten. Kudos. Wat ook geldt voor de smaak: megalekker! Juicy kip in mijn geval, rijst en gegrilde groente in een goed gevuld bakje.

Barts Boekje - LEON Utrecht 1

Ook even een duim omhoog naar de verse limonade: ik drink geen frisdrank zoals cola en tonic (niet om een reden, ik vind het gewoon niet lekker) en waar ik in het buitenland mijn lol op kan aan de simpele vers gemaakte limonades, is het in Nederland armoe op dat gebied. Bij LEON echter een superlekkere in de schappen. Holla! Dat geldt overigens ook voor de koffie: reden voor een blokje om.

Afijn, LEON dus, een perfect alternatief voor zelf koken. Kan het beter? Ja, kan: je krijgt tot het einde van 2017 15% korting als je een print screen van dit stukje schrijven laat zien bij je volgende bezoek aan de zaak, zowel op Schiphol als in Utrecht. Makkelijk verdient, non? En het is het waard, trust me! Lees meer: LEON