Nederland, Amsterdam16 februari 2018, door Maartje

Nieuws uit de Jordaan

Nederland, Amsterdam, 16 februari 2018, door Maartje

Nieuws uit de Jordaan

De Pijp, ja. Amsterdam Oost, ja. Noord, ook, ja. En toch... Toch gaat er verdomd weinig boven good old Jordaan. Jarenlang (oke... Maanden dan) is er niks aan de hand en dan ineens gebeurt er weer van alles in de buurt die we de onze mogen noemen. Let maar eens op... Er komt allerlei nieuws vanuit de Jordaan:

Barts-Boekje- Libertine

Libertine nummer 3 @ Noordermarkt
Misschien was het je al opgevallen: Proust, u weet wel, de bar naar Finch aan de Noordermarkt, met het pistool boven de bar, is opgedoekt. Jammer ja, al zaten we zelf (oeps) ook net wat vaker bij Finch dan bij Proust. Het mooie nieuwe is dat er weer wat nieuwe komen mag in de zaak en laten we nu begrepen hebben dat dit nóg een zaak van Reinders en Pooters gaat worden, het duo achter de twee Libertine zaken in de 9 straatjes, de één voor de hele dag, de ander voor De Betere Wentelteefjes & Co.

En als we goed ingelicht zijn, wordt het vroegere Proust dus Libertine nummer 3. We houden u op de hoogte.

Barts-Boekje- zeewater amsterdam

Zeewater @ Westerstraat
Chique vis een paar deuren verder dan de Jumbo. Lees meer: Zeewater

Yama Ramen @ Westerstaat 
Ramen, alweer, want ramen zijn de nieuwe taco's. Ach nee, niks kan de nieuwe taco maar maar toch, you get the point. Lees meer: Yama Ramen

Barts-Boekje- beefsteakclub

The Beefsteak Club @ Goudsbloemstraat
Tikkie verstopt en in de categorie 'moet je weten' zagen we heel (maar echt heeeeeeel lang) de aanplakbiljetten hangen van de Beef Steak Club. Zolang dat we dachten dat het witwaspraktijken betrof. Hé, we are only human. Maar nee, inmiddels is het eerste proefdiner toch echt geweest en gaan de deuren van het blauw geschilderde hoekpand aan de Goudsbloemstraat en de Lijnbaansgracht toch echt echt echt open. Voor de betere steak, althans, dat is de belofte.

Barts-Boekje- daalder

Daalder @ Lindengracht
Nee nee, niet nieuw, wel compleet vernieuwd! Plus: je kunt er (mits met tijdige reservering) nu al terecht. Dat is prachtig mooi, net als Daalder 2.0. Go! Lees meer: Daalder

Barts-Boekje-Klepel

Oke, en omdat je natuurlijk ook nu, nu nu nu, ergens heen wil (als Daalder even geen optie is), ook nog even aandacht voor een van onze absolute TOP-favorieten in de buurt. Al tijden en voor altijd: Café de Klepel. Gaat je niet spijten. Beloofd.