Nederland16 juli 2020, door Maartje

op avontuur in het Nederlandse ‘wild’. Deel 1: het Nachtcollege

Nederland, 16 juli 2020, door Maartje

op avontuur in het Nederlandse ‘wild’. Deel 1: het Nachtcollege

Eerlijk is eerlijk: een van de dingen die 2020 ons (nu al) heeft geleerd, is dat Nederland toffer, mooier, verrassender en wat-niet-meer is dan we ooit hadden gedacht. En dat we dól zijn op de klassiekers uit eigen land. Zo brachten we samen met de mensen van ANWB het boek Koffers & Koters uit, best wel een dikke hit en we zijn maar wat trots op het resultaat.

Zo leerden we afgelopen maanden ook dat De Kampioen, je weet wel, het magazine van de ANWB, echt de allerbeste tips heeft in binnen- en buitenland (niet verder vertellen!) en dat de club echt verrassend leuke events organiseert. Zoals deze: Het Nachtcollege, deel een van een drieluik 'ANWB in het Wild'. Nu al leuk toch? Moet je maar eens verder lezen...

ANWB in het Wild

ANWB in het Wild

Het idee is even goed als simpel, zoals dat nu eenmaal werkt met goede ideeën: met ANWB in het Wild (goeie naam vinden we) kun je het hele jaar door naar unieke outdoor events op bijzondere locaties verspreid door heel Nederland. Van de Hoge Veluwe naar zuid-Limburg en voor iedereen van jong tot oud. ANWB in het Wild begint met een drieluik en zodoende drie verschillende activiteiten, allemaal in het teken van de natuur en rekening houdend met de huidige omstandigheden, uiteraard.

Zaterdag 18 juli wordt er afgetrapt met ‘Het Nachtcollege’: verschillende natuurdeskundigen, waaronder Arjan Dwarshuis (wereldkampioen vogelspotten, jawel, it’s a thing, en hij is zelf ook leuk om naar te kijken, dat terzijde) en sterrenkundige Jeffrey Bout nemen je mee op avontuur door Natuurgebied Vechtdal. Kost dat? Een donnie! Diep van je eigen portemonnee als je het ons vraagt.

Te laat voor deze editie? Geen paniek: er staan nog twee te leuke events op de planning: in augustus (exacte datum en tijd volgt nog) is dat De Buiten Bios; een avondje filmkijken in de buitenlucht. Oke, dat hebben we eerlijk gehoord maar een mooie natuurfilm middenin het bos is natuurlijk heus wel next level! Om de natuur die avond niet te veel tot last te zijn, krijgt iedereen een ‘Silent Disco’ koptelefoon om ook op die manier de kwaliteit van het geluid te kunnen waarborgen. 

Of wacht op de datum voor Koppeldropping. Ja, dat is zoals het klinkt: avontuurlijke koppels, broer en zus, opa en kleinkind, vriendinnen of wat dan ook, schrijven zich in voor een ouderwetse dropping. Hoe leuk! In totaal 25 koppels worden in september op een onbekende plek in het bos gedropt en moeten aan de hand van hints hun weg naar het eindpunt zien te vinden. 

Hier koop je je tickets