30 mei 2022, door Iben Dekker

De lekkerste frieten haal je bij Piepers & Zo, in Baexem, Limburg

30 mei 2022, door Iben Dekker

De lekkerste frieten haal je bij Piepers & Zo, in Baexem, Limburg

Waar je de lekkerste frieten haalt wil je weten? Bij Piepers & Zo in Baexem is je antwoord! Baexem? Baexem? Waar ken je die plaatsnaam nou ook alweer van? Van Kasteel Baexem natuurlijk! Een van onze leukste ontdekkingen van 2022. Dus ja, vanaf daar ben je in een wip en een scheet bij Piepers & Zo - win-win noemen we dat.

 

Enfin, terug naar Piepers & Zo. Al meer dan 40 jaar worden hier alleen de beste aardappels door een gedreven familie uit de klei getrokken. Inmiddels twee generaties zijn letterlijk en figuurlijk opgegroeid tussen de aardappelen. Al die kennis en ervaring, en vooral ook passie voor piepers (piepers is trouwens een typisch Limburgs woord voor een kleine aardappel), bracht de derde generatie (meet zussen Janou en Joëlle Geraats) een aantal jaar geleden op het idee om zelf verse friet te gaan produceren. Bij Piepers & Zo kun je heerlijk buiten op het terras zitten, omringd door groen van de mooie tuin. En de specialiteit? 'De Pieperplank'. Ach, ontdek het zelf maar.

Piepers & zo, Baexem, Limburg

Piepers & zo, Baexem, Limburg

Het is even een stukje rijden, maar een bezoekje aan Pieper & Zo is het zeker waard. De friet wordt gemaakt van de Agria-aardappel. Deze aardappel komt zó uit de Hollandse bodem, alle seizoenen, het hele jaar door. Wat gisteren nog een aardappel was, is vandaag verse friet. Naast dat je bij Piepers & Zo heel fijn kunt zitten, gaat ook de Piepers & Zo foodtruck on the road. Ja inderdaad, een foodtruck: speciaal om je kennis te laten maken met nieuwe producten, concepten en inspiratie.

Piepers & Zo is geopend in juni op za en zo en in juli + aug van do t/m zo van 10:00 tot 18:00 uur.

Adres: Schoorstraat 5, 6095 Baexem.