21 februari 2020, door Maartje

VRIJDAG VIJF: 5 x het beste van Praag

21 februari 2020, door Maartje

VRIJDAG VIJF: 5 x het beste van Praag

VRIJDAG VIJF - Het is weer vrijdag, het weekend staat voor de deur dus.... wat dacht je van een spontaan stedentripje naar het mooie Praag? Kan gewoon. Daarom hier 5 prima redenen en 5 meer dan prima Praagse plekjes om heerlijk neer te ploffen tussen al het moois dat de stad te bieden heeft.

Bistro 8

Bistro 8

Net wakker en toe aan ontbijt of brunch? Bistro 8 is de absolute winnaar. In de wijk Letna vind je dit adres dat je terugbrengt naar de ouderwetse schoolbanken van Tsjechië. Je heerlijke ontbijt wordt geserveerd op een plastic dienblad, alsof je zo uit de schoolkantine komt gewandeld. Samen met de gestippelde plastic tafelkleden waan je je in Bistro 8 als in een 80’s revival. En wat het ontbijt betreft? Denk classic gebakken eieren, worstjes en pancakes; alles om je vingers bij af te likken, óók qua beeld (get your instagram feed ready!). Voeg daar een goede koffie of een homemade limonade geserveerd in een oude melkfles aan toe en je bent good to go. Overigens is er bij Bistro 8 ook wijn, en kun je terecht voor lunch, het menu wisselt dagelijks.

Bistro 8

Café Letka

Café Letka

De foto’s spreken eigenlijk al voor zich: Café Letka is sprookjesachtig, wat een sfeer! En ook nog eens vlakbij het mooie Letna park met prachtig uitzicht over Praag… Lees meer:

Café Letka.

Bistro Proti Proudu

Bistro Proti Proudu

Voor de interior design liefhebbers: op naar Bistro Proti Proudu. Dit café ligt in de opkomende buurt Karlín en is een lust voor je interior design oog, geïnspireerd door de Tsjechische uitvinder en elektrotechnicus Frantisek Krizik. De muren zijn bekleed met zwarte stroomkabels, wat doet denken aan elektriciteitsleidingen. Proti Proudu betekent “tegen de stroom in”, vandaar. Bij Proti Proudu vind je broodjes, soep, toetjes en de hele dag door ontbijt.

Bistro Proti Proudu.

Eska

Eska

Wederom een Praags pareltje: Eska is een restaurant met bakkerij in de wijk Karlín en combineert oud met nieuw, en maakt van standaard ingrediënten iets onherkenbaars. Lees meer:

Eska.

Nejen Bistro

Nejen Bistro

Nummertje 5 ligt ook in de hippe buurt Karlín , die in 2002 getroffen werd door een zogenaamde 100-year flood. Deze gebeurtenis zie je terug in het interieur van Nejen Bistro, waar de aangetaste stenen muren gewoon zo zijn gelaten. Nejen Bistro is top voor lunch of diner, verse seizoensingrediënten van lokale boeren vormen de basis voor het voortdurend wisselende menu.

Nejen Bistro.