Restaurant De Zingende Zwaan Amsterdam, van de mensen achter Wijmpje Beukers

Nederland, Amsterdam West, 31 mei 2024, door Sascha Laks

Restaurant De Zingende Zwaan Amsterdam, van de mensen achter Wijmpje Beukers

De mannen (en vrouwen, die werken er ook, maar de eigenaren, dat zijn mannen, vandaar) van Wijmpje Beukers, je weet wel, een van onze forever favorieten van restaurants, en dat in Amsterdamse Pijp (ze zitten ook achter Schotsheuvel en Restaurant Faam), hebben er een nieuwe baby bij! Althans, bijna. Ze doopten zaak nummer vier De Zingende Zwaan. Topnaam, als je het ons vraagt, en nu al een toptent. Per medio augustus 2024 kun je er terecht: dan gaan de heren en dames doen wat ze het beste doen aan de Eerste Helmersstraat 250 (Amsterdam West). Zien je daar!

Restaurant De Zingende Zwaan

Restaurant De Zingende Zwaan

Het concept van de Zingende Zwaan wordt net een tikkeltje anders dan de rest van de vestigingen. Wat dan weet precies à la de Wijmpjes is, want die doen graag anders dan anderen. Een donker hol van een restaurant wordt het, zoals ze zelf zeggen, met heerlijke gerechten. Het typische bruine eetcafé, waar je je instant op je gemak voelt. Absoluut niets ingewikkelds, maar wel met verdomd goed eten. Een mix van Frans en Engels (lees: Londen) comfort food. Ook heel fijn: de prijzen blijven lekker laag. Hoofdgerechten niet boven de 20 euro, en de voorgerechten voor de helft daarvan. Heerlijk toch, dat anno nu een (Amsterdams) avondje uit gewoon weer enigszins betaalbaar wordt!

The looks

The looks

Nu even over het uiterlijk. Het is de bedoeling om het terras (ps. met wel 80 stoelen volle bak in de zon) in een grote groene stadstuin te laten veranderen. Zelfs de gevel wordt beplant met groen. Lekker typisch Londense pub vibes, als je begrijpt wat we bedoelen.

Hoe laat zijn we welkom? Doordeweeks vanaf 14:30 uur en in het weekend mag je om 12:00 uur al aanschuiven bij De Zingende Zwaan Amsterdam. Dus beginnen met een kop koffie en een dikke punt taart, daarna door naar de oesters en chablis, maar ook een biefstuk met pepersaus is gewoon te bestellen. Dus als je eenmaal in de zon zit, zit je gebakken (letterlijk) op de Eerste Helmersstraat 250, in Oud West.

Hou de website dus goed in de gaten, want er komt veel leuks aan.

De Zingende Zwaan

An a little birds told us...

An a little birds told us...

En ook nog even een heads up: Wijmpje Beukers zelf gaat reserveringen aannemen vanaf juni! Dat je het even weet. Wij snappen het wel hoor, iets met jezelf niet in de voet schieten enzo. Ach ja, die reservering is het meer dan waard hoor, en zoveel moeite is het ook weer niet.