21 januari 2022, door Imara Milatz

Happy skin for the win: huidverzorging doe je zo (easy skincare)

21 januari 2022, door Imara Milatz

Happy skin for the win: huidverzorging doe je zo (easy skincare)

In een wereld waarin we continu worden verleid om nog meer potjes, flesjes, crèmes en andere mikmak in te slaan, is het af en toe niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Serum dit, toner dat, alles wordt verpakt alsof het magic potions zijn. Een beetje vitamine A op je gelaat, retinol in je dagelijkse routine, je kent het wel. Twintig lagen skincare verder moet je je toch afvragen of het allemaal wel nodig is? Of eigenlijk: wat heeft ons velletje écht nodig. Want smeren, dát kun je leren. Zie hier tips voor ‘the bare minimum’ of eigenlijk: als je dit doet, dan zit je meer dan goed. 

En dan zelf vooral verder zoeken naar hetgeen wat jouw huid nodig heeft. Een extra vitamine C oppepper of meer focus op hydratatie? Belangrijke sidenote: laat je adviseren. Want skincare is super belangrijk, check daarom áltijd of je jouw favoriete producten wel samen kunt gebruiken en raadpleeg iemand die er verstand van heeft. 

Ons grooste geheim: Oslo Skin Lab

Ons grooste geheim: Oslo Skin Lab

Deze mag inmiddels niet meer in de dagelijkse routine ontbreken. Vanaf een jaartje of 25 slaat het toe: dan begint de hoeveelheid collageen in je huid af te nemen en wordt het beetje bij beetje minder strak en elastisch. Het gevolg? Fijne lijntjes tot aan rimpels. En dat is oké, maar ook oké is dat we dat liever zoveel en zo lang mogelijk uitstellen. The Solution? The Solution van Oslo Skin Lab.

En The Solution is eigenlijk niets meer dan een gehydrolyseerd collageenpoeder van rund. Dit collageen wordt onttrokken van restmateriaal dat afkomstig is uit de voedingsindustrie, zoals huid en kraakbeen. Belangrijk punt hierbij is dat er geen dieren voor het poeder gedood worden, maar het dus niet geschikt is voor veganisten/vegetariërs. Het goedje, verpakt in handige zakjes met dagelijkse dosis collageen, vermindert rimpels en maakt de huid ondertussen gladder, steviger en (weer) elastisch. Ook mooi meegenomen: cellulite wordt minder zichtbaar bij langdurig gebruik.

 

Nog héél even over Oslo Skin Lab, want we hebben inmiddels wat ervaringsdeskundigen verzameld en de resultaten liegen er niet om. Men neme iedere dag één zakje poeder, op welk tijdstip of wat voor manier je maar fijn vindt. Het poeder is namelijk smaak- en geurloos, waardoor je het na het openscheuren van het zakje rechtstreeks in je thee, koffie of sapje kunt droppen. In ieder zakje zit precies de juiste hoeveelheid voor de dag en ze zijn zo klein dat het op de kleinste badkamerplank past. Je neemt ze daardoor ook nog eens heel makkelijk mee on the go naar werk of school maar ook – en daar schreven we zelfs een apart artikel over – op vakantie. Hallo meer ruimte en minder gewicht in je koffer!

Fijn he? Nog fijner is de korting die je nu krijgt als je hier, zo bij ons, The Solution bestelt. Maar liefst 60% korting op de eerste verpakking (dat is een maand) om die huid van binnenuit te verzorgen met de kortingscode bartsboekje.

Dummyproof stappenplan

Dummyproof stappenplan

De grens tussen een overkill aan skincare ingrediënten en ‘precies genoeg’, is lastig te vinden. Maar uiteindelijk is het helemaal niet zo moeilijk hoor, welnee. Zo lang je dit stappenlijstje volgt, doe je het in ieder geval bien.

  1. Iedere dag – bij voorkeur ‘s ochtends én ‘s avonds – je gezicht reinigen.
  2. Smeren, smeren, smeren. Of je nou een vette, droge of zogenaamde ‘in between‘ huid hebt. Smeren is súperbelangrijk.
  3. Last but certainly not least: zonnebrandcrème. Hoe donker de dag ook mag zijn: zonnebrandcrème is van groots belang voor een blij velletje.

Bij het uitkiezen van skincare die bij jou past (immers, iedere huid heeft wat anders nodig). is het belangrijk om te kijken naar milde en niet te heftige ingrediënten. Kies zoveel mogelijk voor parfumvrije producten.

Stap 1: so fresh and so clean

Stap 1: so fresh and so clean

Toegegeven, we slaan het liever over. Maar van slechts een plens in je gezicht,wordt je huid niet schoner. Alle huidtypes verdienen een zachte, parfumvrije, in water oplosbare reiniger die de huid niet irriteert of uitdroogt. Het mag ook niet (te) vettig zijn en de poriën verstoppen. The backbone van elke goede huidverzorgingsroutine is, en je raad het al, de reiniging. Als je je huid niet regelmatig reinigt of je make-up niet altijd verwijdert, well… Dan bouwt de vuiligheid zich alleen maar op. Een goede reiniger verwijdert op milde wijze overtollig talg, vuil en make-up en laat je huid schoon en fris aanvoelen. Dat is de clean slate om je klaar te maken voor de volgende stappen in je huidverzorgingsroutine. Skincare producten werken het beste op een schone huid.  Dus reinig je huid ‘s ochtends én ‘s avonds. Toe nou maar.

Tussenstap: dit is het moment waarop je je skincare routine naar eigen voorkeur uit kunt breiden. Van een serum, voedende olie tot aan je gelaat masseren met edelstenen (als dat je ding is).

Stap 2: smeren, smeren, smeren

Stap 2: smeren, smeren, smeren

‘Koop een gezichtscrème’, they said. Okeisgoed, maar er zijn er zoveel.. Er zijn gezichtscrèmes en lotions of zalven voor de droge, gevoelige, lichte of donkere huid. Voeg anti-verouderingsingrediënten en zonnefilters toe en de verwarring groeit alleen maar. Help?

Begin bij het begin. Het kiezen van een vocht inbrengende crème is een must, ongeacht wat voor soort huid je hebt – vettig, droog of een combinatie van beide. Als je een jeukende of droge huid hebt, wil je waarschijnlijk vocht vasthouden met een dikke zalf. Crèmes zijn dunner, helpen hydrateren en zijn goed voor de normale huid. Lotions zijn het lichtst (water is hun hoofdbestanddeel) en passen goed bij een vette huid. Baseer de dikte van je moisturizer op waar en wanneer je hem op je lichaam gebruikt: een lichte crème voor overdag en een zwaardere voor ‘s nachts. Je kunt ook een dikkere crème voor je lichaam gebruiken en een lichtgewicht lotion voor je gezicht. Bonustip: smeer de crème op een nog vochtige huid, dan ‘lock‘ je de crème als het ware in en blijft je huid beter gehydrateerd. Extra bonustip: blijf in de zomermaanden bij lichtere, hydraterende moisturizers. En wat dikker voor in de winter.

Stap 3: the holy grail, zonnebrand

Stap 3: the holy grail, zonnebrand

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: smeer SPF op die snoet. Op die van jezelf en het kroost. Iedere dag, hoe weinig zonnestralen de lucht ook toelaat. SPF is misschien wel het allerbelangrijkste ingrediënt om je gezicht happy te houden. Ultraviolette stralen zijn altijd aanwezig en zijn de oorzaak van schade door de zon en huidkanker. Ultraviolette straling worden niet geblokkeerd door de wolken, dus zelfs als de zon niet zichtbaar is, wordt de huid nog steeds blootgesteld. Eindig je skincare routine met een dikke laag SPF van (minimaal) 30+ voor de beste kans om beschermd te worden tegen de zon.

Producten kiezen

Producten kiezen

En dan laten we je over aan het moment van de waarheid: welke producten passen er in je gepersonaliseerde routine. Tips? Hebben we:

Alle stappen van de routine bewandeld? Make-uppie d’r op en de deur uit.