5 december 2021, door Imara Milatz

Winterpreps: de ultimate lijst om deze winter te overleven

5 december 2021, door Imara Milatz

Winterpreps: de ultimate lijst om deze winter te overleven

Potverdikkie, drie keer knipperen en de bomen worden alweer kaal. De bladeren als spekgladde vlekken op de grond, regendruppels op je snoet en kippenvel wanneer je verwarmde binnenruimtes inruilt om je te verplaatsen in de koude buitenlucht. That must be de aankondiging van de herfst. De overgang op het koudere seizoen is en blijft een struggle en we zijn zeker niet de enige die dat zo ervaren. Vandaar een zeer welkom (en meer dan gewenst) lijstje met tips om de winterstruggle tegen te gaan of zelfs voor te zijn. No more droge velletjes, andere seizoenskwaaltjes en al helemaal geen winterdip.

Sterkere huid met The Solution van Oslo Skin Lab

Sterkere huid met The Solution van Oslo Skin Lab

Kijk, wij zijn het hele jaar door – all day every day – dol op Oslo Skin Lab. Traditiegetrouw (we zijn al bijna een jaar bezig, dus het woord ‘traditie’ mag terecht gebruikt worden) ‘nuttigen’ we iedere dag een zakje met de precieze dosis collageen van Oslo Skin Lab. Gewoonweg omdat het écht (ja-ha, écht) werkt. Placebo? Echt niet.

Niet in het minst omdat Oslo Skin Lab The Solution uitbracht en als er een specifiek moment zou zijn om met het skincare-abonnement te beginnen (want wie begint, stopt niet meer) dan is dat nu. Eerder schreven we namelijk: “The Solution is een poeder, zo lazen we, die je rimpels als sneeuw voor de zon (sort of speak) laat verdwijnen.” En dat is interessant, daarvoor gaan we eerst even terug naar hoe The Solution werkt… The Solution is een ‘gehydrolyseerd collageen’ van rund. Het wordt onttrokken aan restmateriaal – huid en kraakbeen – dat afkomstig is uit de voedingsindustrie.

Belangrijk: er worden géén dieren gedood voor dit product, maar het is dus niet geschikt voor veganisten/vegetariërs!

Geen broodje aap

Geen broodje aap

Nu zijn wij echt geen wetenschappers, allerminst, en moeten we de mensen van Oslo Skin Lab op hun woord geloven dat alles top is. Dat snappen zij ook, en dus delen ze op de site alle uitgebreide onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken die naar dit specifieke collageen zijn gedaan. Het collageen van The Solution heeft een aangetoonde werking op het gebied van stevigheid en textuur van de huid, de diepte van rimpels en de zichtbaarheid van cellulitis. En vooral gedurende de koudere maanden is een stevigere huid wel zo fijn, met name om de droge velletjes en pijnlijke plekken door de koudere buitenlucht tegen te gaan. Et voilà, moraal van dit verhaal: wie dus nú nog begint met slikken, heeft daar zo baat bij wanneer het buiten strenger wordt. Door The Solution wordt je huid van binnenuit steviger en kom je gemakkelijk de winter door. Winterprepping at its finest en ja, ook helpt het alsnog tegen die ongewenste rimpels en cellulitis.

Eerst zelf testen en dan geloven? Oké, reasonable thinking. Wij snappen dat, Oslo Skin Lab snapt dat et voilà: een kortingscode is zo gepiept. Maar liefst 60% korting (da’s een hoop procenten) op de eerste verpakking bij het aangaan van een membership. De korting zit verwerkt in DEZE LINK maar je kunt ook naar osloskinlab.nl surfen en daar de kortingscode Bartsboekje invullen bij het afronden van de bestelling. De possibilities.

Smeren, smeren, smeren

Smeren, smeren, smeren

Naast je huid van binnenuit verstevigen, kan de buitenkant ook wel een boost krijgen. Vooral op van die dagen dat je in de vrieskou de deur uit moet, lijkt er niet tegenop te smeren. Juist de handen verdienen extra aandacht en omdat we zo groen mogelijke potjes en tubes inslaan, hebben we na jarenlang zoeken en vinden een aardige lijst aan lievelingsmerken weten te verzamelen. Hier heb je de Nederlandse webshops met duurzame verzorgingsproducten lekker bij elkaar.

En while you’re at it, ook droge haarpunten zijn een ding. Om gespleten en dode lokken tegen te gaan, worden er maar wat maskers, shampoos en conditioners tot de laatste druppel opgemaakt. De favoriete, duurzame, producten? Duurzame shampoo.

Winterdip? Welnee. Met deze zelfbruiners maken we korte metten met het bleke wintervel en die witte melkflessen. Fake it until you make it. 

De winter overslaan - verre reizen

De winter overslaan - verre reizen

We zijn nog lang niet klaar voor de winter. Sterker nog: we ontvluchten de Nederlandse herfststormen en strenge winters maar wat graag en ruilen deze perikelen het liefst in voor een burning sun op de snoet. Zonnevitamines verzamelen in plaats van in een winterslaap duiken. Winterdip? Welnee!

Want wist je dat de zon achterna gaan in de koudere maanden een fantástisch idee is? Genoeg plekken op de wereld waar de temperaturen nog wel aangenaam zijn. Overwinteren en verre reizen maken is what we want. Waar we het liefst de Nederlandse strenge winters inruilen voor een break naar de zon? Dat lees je hier. Wie ver denkt te gaan reizen kan zich maar beter goed laten verzekeren, zo luidt het devies. En that’s where OOM Verzekeringen comes in. Deze kleine Nederlandse verzekeraar lijkt dan misschien klein, de hulp die ze aanbieden is GROOT. Echt groot, OOM Verzekeringen biedt namelijk werelddekking en dat betekent een rugtas gevuld met spullen, in plaats van zorgen.

 

Je weerstand op peil houden, hoe?!

Je weerstand op peil houden, hoe?!

Met de start van de herfst liggen de griepjes, verkoudheden en loopneuzen weer op de loer. Dé tijd om je weerstand weer even een goede boost te geven door gezond en gevarieerd te eten (hallo pompoensoep), voldoende te slapen en te bewegen en (daar is ‘ie weer) je handen vaak genoeg te wassen. Ook kan het soms helpen om, ter aanvulling, bepaalde voedingssupplementen te gebruiken. Welke je dan het beste kunt nemen? We really don’t know en het duizelt ons als we voor de schappen met tientallen felgekleurde potjes met supplementen staan. Gelukkig weten de experts van Holland & Barrett er alles over én mochten we ze ‘t hemd van hun lijf vragen. Het uitgebreide verslag lees je hier, zo dummyproof mogelijk (zelfs wij snappen er wat van): eerste hulp bij supplementen.

De binnenboel

De binnenboel

Het moge geen geheim zijn: Bart hartje interieur, en alles (we menen het: álles) daaromheen. Het is niet voor niets dat we graag het hele huis op zijn kop zetten om alles weer even lekker op te frissen. We like change. Of eigenlijk: we like change als de binnenboel er alleen maar beter en smaakvoller van wordt. Et voilà: van een vers likje verf, een spijker in de muur voor een nieuw kunstwerk tot het grovere geschut. En heus, we weten er écht wel wat van hoor, maar ook wij (joh) hebben zo onze interieurstruggles. Niet voor lang, want Bij Bart Binnen is the place to be om daar de antwoorden op te vinden. Willemijn de Leeuw knows immers best. Willemijn, art director en interieurontwerper, heeft haar koffer gevuld met know how – een volle lading aan interieurkennis én is onder andere een groot inspiratiebron (alles wat ze doet en vertelt, is smullen). Wij vragen, Willemijn draait plus een hele hoop tips. Niet voor niets dat oktober in de volksmond ook wel oktoberwoonmaand wordt genoemd en we houden er van.