België28 juli 2019, door Maartje

Slapen in safari-daktenten bij pop-up camping Dobbelhuizen

België, 28 juli 2019, door Maartje

Slapen in safari-daktenten bij pop-up camping Dobbelhuizen

Een mooie reden om deze - al zeggen we het zelf - toplijst we weer even bij te pakken: Het ultieme zomermoment is namelijk dichterbij dan je denk met deze campings in de buurt: de groeiende Barts Boekje (zomer)camping lijst

pop-up camping Dobbelhuizen, Bonheiden (Belgie)

pop-up camping Dobbelhuizen, Bonheiden (Belgie)

Gingen we ‘vroeger’ nog ‘gewoon’ kamperen; tent mee, thermoskan gevuld en gaan (wie het breed had deed hetzelfde in een camper of een caravan), slepen we tegenwoordig slingers en ballonnen mee naar de camping, kleedjes en kussens ook (ach, eigenlijk de hele inboedel), tokkelen we wat op de gitaar (maar wel zo dat iedereen het ziet) voor de kids (heus, alles voor de kids) en willen we liever op een echt bed bovenop een houten vloer slapen dan dennenappels uit de bilspleet vissen. Ja. Ook wij. Waarom dan niet gewoon naar een hotel? Ben je wel eens met een biertje op een klapstoel gaan zitten naast een hotel? Dan word je echt heel raar aangekeken zeg maar. En dus willen wij, en niet alleen wij, soms naar een camping. Zoals naar deze in het Belgische Bonheiden, vlakbij Mechelen (leuke stad!). Hier werden een tweetal safaritenten op poten gezet. Dat bedoelen we letterlijk: de safaritenten hier staan op poten. Hoog boven de lucht.

Het idee is eenvoudig: je logeert op het platteland in een groene weide. Terug naar de natuur maar wel met een beetje luxe – het is immers 2019 en je bent bekend met Barts Boekje en onze tips (afzien, daar houden we niet van). Er zijn 2 daktenten, de eerste is 1,4 m breed en 2 m lang en staat 2 meter boven de grond op een platform. In de tent komen doe je door de stevige trap beklimmen. Stevig, want hij draagt alleen volwassenen. Kids mogen in de tweede daktent die 1,2 m breed en 2,4 m lang is en op een bagagewagen staat. Toch spannend maar wel iets minder spannend. Beide tenten zijn voorzien van een goed matras (matrasbeschermer en lakens – alles opgedekt als je aankomt dus sleuren is niet nodig). Een WC is er ook, net als drinkwater, een buitendouche, een frigo en een heteluchtoven. Hoewel je je pizza’s ook kunt bakken in een hout gestookte oven. Een barbecue is er ook, net als een Nespressa apparaat (wel even je eigen cupjes meenemen).

De stad Mechelen vind je op 10 min, Leuven op 20 min en Brussel is 30 minuten ver weg,