Nederland, Utrecht7 september 2014, door Maartje

SOIA, Utrecht

Nederland, Utrecht, 7 september 2014, door Maartje

SOIA, Utrecht

De afkorting SOIA klinkt als een geslachtsziekte (he! maar geef toe, iedereen denkt het) dus laten we het vooral uitspreken als Strand Oog in Al, Utrechts jongste (en leukste) stadsstrand in Utrecht West. Alle dagen van de week leuk (behalve op maandag, dan zijn ze dicht) maar het allerleukst op zondag als om 16 uur de BBQ naar buiten rolt en de DJ de eerste plaatjes op zet. Dansen op het zand dus, op een zonnige zondag. Lang leven de (na)zomer.

SOIA, Utrecht

SOIA, Utrecht

Aan de rand van Utrecht-stad, in het westen, zit op het uiterste puntje van de wijk Strand Oog in Al aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Strand Oog in Al, kortweg SOIA. Een stadsstrand en de plek waar heel Urecht in het zomerseizoen rondhangt, op en rond de zitzakken en de picknicktafels rond het lage houten restaurantgebouw met dakterras dat het centrum van Strand Oog in Al vormt. Er wordt bovendien gebarbecued dat het een lieve lust is.

Wel even een schaaltje BBQ-goodness reserveren, het barbecueën mag je daarna zelf doen, of je kunt er een kok bij reserveren. Vlak de plek ook met minder mooi weer niet uit: dan worden er yogasessies, (kerst)markten en borrels geor- ganiseerd. Niet iedere dag, wel met regelmaat. Kortom: zomer in Utrecht? Strand Oog in Al.