5 juli 2020, door Maartje

Kakelvers stadsstrand: BAJES BEACH CLUB Amsterdam

5 juli 2020, door Maartje

Kakelvers stadsstrand: BAJES BEACH CLUB Amsterdam

Het was uiteraard een kwestie van tijd voordat de eerste Amsterdamse stadsstranden weer op zouden gaan poppen. Zo geschiedde, en (diep) in Amsterdam Oost 'opende' de Bajes Beach Club (topnaam!) nu ook zijn 'deuren'. Klinkt bekend? Kan zomaar kloppen! De Bajes Beach Club is - uiteraard - onderdeel van de vroegere Bijlmer Bajes Amsterdam. Een van die initiatieven hier was al in 2017 A Beautiful Mess (lees meer) aan, een restaurantconcept door (ex)vluchtelingen. Speed up integration by supporting people with a refugee background in social and economic independency zeggen ze daar zelf in het kort over. Zij zijn meteen ook de initiatiefnemers van de Bajes Beach Club, een heerlijk en kleurrijk watervrij stadsstrand binnen de poorten van de vroegere gevangenis.

Bajes Beach Club Amsterdam

Bajes Beach Club Amsterdam

Wil je op bezoek komen, chillen op het stadsstrand (ook mega leuk met kindjes!), dan moet je vooraf even reservering. Kies je tijd-slot en claim meteen je eigen strandhutje op het zand (leuk!) of een strandstoel én laat weten of je in bent voor de DIY BBQ! (doen! is leuk).

Digitaal wordt je gevraagd om vooraf al iets te betalen. Wat, dat bepaal je voor een groot deel zelf. Op die manier kan het programma en de hulp voor mensen met een vluchtelingenachtergrond blijven draaien. In the pocket? Op naar deze strandtent in de stad! Dat kan overigens nog tot eind september 2020. Er komt livemuziek, een evenement of wat en r staan meditatiesessies op de planning. Eten doe je, zoals je van A Beautiful Mess gewend zou kunnen zijn, van de kleurrijke keuken: er zijn nogal wat werelddelen vertegenwoordigd en dat is naast gewoon heel erg lekker, ook nog eens leerzaam en leuk!

Je tijd-slot kiezen doe je hier