Nederland, Amsterdam7 maart 2019, door Barts Boekje

Nieuw in Amsterdam Centrum: The Gaia

Nederland, Amsterdam, 7 maart 2019, door Barts Boekje

Nieuw in Amsterdam Centrum: The Gaia

The Gaia in Amsterdam heeft in de eerste week van maart haar deuren geopend. En wat er achter die deuren schuilgaat? Dat mochten wij aan den lijve ondervinden. We zien een warme ruimte, met een Oosters tintje. De bar is een echt middelpunt (niet alleen vanwege de drank die erin staat), maar vooral ook door de golvende vorm van de bar waar je aan zit. Ook zitten de stoelen comfi en heb je een mooi uitzicht op de prachtige houten stellage achter de bar. Eerste indruk, pretty impressive.

The Gaia

The Gaia

Ok, en dan nu over naar het eten. Het eten in The Gaia is geïnspireerd op de Mediterraans/Franse keuken werd ons verteld die avond. En later werd ook duidelijk dat er aardig wat Oosterse invloeden in zaten. Gelukkig zijn we van alle keukens thuis (ha!). We worden verwend met een verrassingsmenu. Best leuk, het ontvangst was heel hartelijk, dus dat moest goed komen.

De chef Ayt Erdogan weet het eten op een speelse manier te presenteren. Prachtig opgemaakte borden. Kijk maar eens naar die afbeelding! We waren ook erg onder de indruk van de borden zelf (waar waren die van?). We hebben dat bord natuurlijk niet omgedraaid… Want dat staat zo gek. Wilden we wel graag. Qua eten was het een ware tour door het Mediterraanse gebied. Van brood met homemade hummus tot heilbot met eendenlever (eendenlever gaf die Franse touch natuurlijk). De heilbot was wel een tikkeltje droog (moeten we eerlijk in zijn, toch?) We waren blij verrast door de in zout gegaarde zalm. Lekker!

We willen ook nog even uitweiden over de drankjes. The Gaia is een restaurant, maar ook zeker een cocktailbar. Je kan hier prima een heerlijk cocktail drinken op vrijdag- of zaterdagavond. De bar is wat meer afgesloten van het restaurantgedeelte. Hierdoor ontstaat die fijne combinatie van restaurant en bar. Cocktails? Wij hebben er een aantal voor je voorgeproefd. Graag gedaan! Je kan zeker voor de pornstar martini gaan. Eerlijk, we dachten eerst neuh we gaan niet voor zo’n ‘typische’ pornstar. Op aanraden van het personeel toch gedaan en jeetje, dit was toch lekker! Een heerlijk zoete cocktail met passievrucht. Blij verrast. Probeer ook zeker de Marrakech Mule. Wil je minder alcohol? Ook die staan op het menu. Dan is de cocktail met salie het antwoord. Fris en kruidig!

The Gaia zit naast het NH Hotel op het Rembrandtplein. Je kan ook via de hotelingang en dan naar links The Gaia inlopen. Het is geen onderdeel van het hotel zelf trouwens, wel doen ze de Room Service van het hotel in de ochtend. Dat werd ons verteld tijdens de rondleiding door de keuken. Leuk om alles in actie te zien! Een enthousiast team is het zeker die voor je klaarstaat om je een leuke middag of avond te bezorgen. Of het gaat om cocktails of eten. En wie weet in de toekomst is het eten nog wat meer met dat Oosterse tintje? Gaat dat proeven!