26 januari 2020, door Margaux van der Mieden

Komt dat zien, komt dat proeven: The Royal Hangover in Rotterdam

26 januari 2020, door Margaux van der Mieden

Komt dat zien, komt dat proeven: The Royal Hangover in Rotterdam

De grootste weekendtip aller tijden: vanaf 24 januari t/m 2 februari (nu dus!) kun je in Rotterdam bij de The Royal Hangover terecht in een meer dan puik pop-up restaurant. Alles wordt uit de kast gehaald. Je kunt dineren in de achterkamer van Arminius in Rotterdam tijdens het het Internationaal film Festival Rotterdam (IFFR) en champijeejjeej drinken in één van de hemelbedden. En er is nog meer. Veel meer. Leest u mee?

The Royal Hangover

The Royal Hangover

Wij snelden afgelopen vrijdag richting de Arminius in Rotterdam. Ik hoor u denken: ‘Armini-wattus?’ Ja daarmee bedoelen we de Arminiuskerk vlakbij de o zo leuke Witte de With straat. Een prachtlocatie waar de biechtstoel en het altaar zijn verruild voor tafels volgepropt met kandelaren, kaarsen en hysterische bloemstukken. Er hangen oude portretschilderijen onder   tl-buizen, en zijn gekke tafelaccessoires en een gigantische fontein. Ook loopt er tijdens het eten een bruidegom langs de tafels om te vragen of alles naar wens is. Die handbel? Daarmee mag je rinkelen wanneer je iets wil bestellen. Oke, daar zijn we niet persé fan van (beetje dwingend vinden we dat), maar wederom is het wel anders dan anders. Geen standaard etentje al met al, zoveel is zeker. Dat maakt The Royal Hangover bijzonder: het is een beleving.

Initiatiefnemers Florine en Jeroen hebben een achtergrond hebben in de wereld van vormgeven. Joh. En het is niet de eerste keer dat Florine en Jeroen een verborgen en geheimzinnige plek tot leven blazen: zij hebben samen met De Soda Club (The Royal Hangover is hier onderdeel van) meerdere (zeer geslaagde) events opgezet.

"

Opzoek naar een logeerplek in Rotterdam? Check The Slaak Rotterdam

"

Naast het feit dat The Royal Hangover al de volle honderd punten scoort op het gebied van decoratie en sfeer, valt er ook veel goeds vertellen over het menu. Florine en Jeroen hebben ervoor gekozen om elke dag een ander vegetarisch menu op te stellen en er staat (bijna) elke dag een andere kok aan het roer. De taartjes van Lof der Zoetheid kunnen als dessert besteld worden. Hierna kun je neerploffen op één van de hemelbedden in de lounge om vervolgens over te gaan op de  alcoholische versnaperingen. Want tsja, de ultieme Royal Hangover moet toch waar gemaakt. And again, ook deze lounge is om door een ringetje te halen. 

De kaartjes vliegen de deur uit. Een ticket koop je via de link hier onder. Een tweegangen diner (voor- en hoofdgerecht) kost je een miezerige €20. Er zijn twee shifts: de eerste is van 17:30 tot 19:30 en de tweede van 20:00 – 22:00. 

The Royal Hangover