Nederland, Groningen4 januari 2017, door Maartje

The Student Hotel + The Pool Groningen

Nederland, Groningen, 4 januari 2017, door Maartje

The Student Hotel + The Pool Groningen

Er gaat niks boven Groningen, tenminste, die lijfspreuk heeft de stad zelf verzonnen. Mag. Want hoewel 'niks' misschien een beetje overdreven is, is de stad écht een fantastischleuke. Ten eerste is daar het jevanhet Groninger Museum, de moeite meer dan waard, zijn er de grachten, is er de gezellige, lekker overzichtelijke binnenstad en de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit, that we like. EN: sinds kort kun je er tukken in The Student Hotel, ook, des te meer misschien zelfs, een aanrader voor niet-studenten, such as your truly.

barts-boekje-student-hotel-2

Aan de rand van de binnenstad (die zoals gezegd klein en overzichtelijk is) naast (reuzehandig) een nieuwe, grote idiot-proof parkeergarage (de ene garage is de andere niet maar deze kunnen we easy hebben) staat het vette gebouw van The Student Hotel Groningen met, net als in Amsterdam Oost, het inpandige restaurant The Pool. Nog even het concept, mocht je het vergeten zijn: bij The Student Hotel dat begon in Rotterdam kunnen studenten een kamer huren zoals in een studentenhuis, inclusief gezamenlijke ruimten, enzo, maar met het grote verschil dat hier hun was gedaan wordt, er een fiets klaarstaat en dat de ontbijtboodschappen op naam van de zaak zijn.

barts-boekje-the-student-hotel

Best wel voor luxe studenten overigens - ik kon me destijds geen 635,- per maand veroorloven. Dat terzijde. Maar je kunt er dus ook 'gewoon' logeren. En dát is dan wel weer voor een paar donnies geregeld! Vanaf 74 euro per nacht boek je al de standaard kamers en die zijn, vergis je niet, om over naar huis te schrijven. En afgeschermd van het studentendeel. Kleurrijk en knap zijn de kamers, en van alle gemakken voorzien, inclusief een giga-bed (kun je nog eens iemand mee naar huis nemen voor een nachie, net als vroeger) en strakke douche; daar knapt je studentikoze kater behoorlijk van op kunnen we je vertellen. Waar die ook van opknapt, is van het ontbijt. Eerlijk is eerlijk, die zagen we niet aankomen. Volop vers fruit, gesneden, dankuzeer. Eieren zoals u wilt, ook in een jasje van bacon (remember de kater: dankuzeer). Verschillende sappen, een flink bak goede koffie en, niet onbelangrijke, een vriendelijke glimlach om the side. Ja. Blij.

barts-boekje-the-pool-1

Ook om blij van te worden is restaurant The Pool. Okkeeee, in Amsterdam Oost aten we nét wat lekkerder (we vonden een aantal recepten een beetje al te vet/ zwaar in Groningen), dat is waar, maar ook The Pool Groningen is een dikke vette (zonder sarcasme) aanrader. Het menu is soortgelijk als in Amsterdam, Mediterraans, terwijl de looks van de rest van het hotel, vooral de gezamenlijke ruimte rond de receptie, weer meer aan The Student Hotel Rotterdam doet denken: groot en creatief, een pingpongtafel centraal en, uiteraard, volop ruimte om te studeren of te werken.

barts-boekje-student-hotel-1

Terug naar The Pool, het restaurant met net als in Amsterdam en Eindhoven overal verwijzingen naar het zwembad (nog steeds leuk en origineel) en met met recht een van de betere aanraders voor een avondmaal in Groningen. The Student Hotel Groningen