Nederland7 oktober 2017, door Maartje

Tiny House @ Droompark de Zanding

Nederland, 7 oktober 2017, door Maartje

Tiny House @ Droompark de Zanding

In Otterloo staat een huis, een tiny tiny huis.... Van je troelalalatroelalalahopsasa. En dat Tiny House is bij dezen je met stip het beste van Nederland dat je met vier man huren kunt. Period. Wat een plaatje midden in het Otterlose groen, op de Veluwe, net buiten het dorp Otterloo.

Dat behoeft misschien wat uitleg. Hebben we: Droompark de Zanding is een vakantiepark zoals je er wel meer hebt. Hoewel dat niet helemaal waar is: Droompark de Zanding staat op een van de mooiste plekken van de toch al zo mooie Veluwe en je kunt er kamperen (boeh) én een vakantiehuisje huren (jeuj!). De mensen achter de Droomparken van Nederland (er zijn er meerdere, daarover zo meer) besloten voort te borduren op dat wat ze heb beste doen: huisjes verhuren. Maar dat mocht heus wel op een 2.0 manier. In Tiny House stijl.

Barts-Boekje- tiny house droompark de zanding

Van het een kwam het ander, de Tiny House rage werd groter en groter (nooit van gehoord? Welnu: Tiny Houses zijn een begrip en het zijn altijd klein (joh), duurzaam gebouwde, ook weer eenvoudig op te doeken huisjes. Het concept komt uit Amerika en baseert zich op de filosofie dat meer eenvoud voor meer mentale vrijheid zorgt, in een notendop) en het resultaat was een eigen Tiny House concept binnen de Droompark-club. En nu is het eerste Tiny House by Droomparken een feit en hij staat in Droompark de Zanding, zoveel moge inmiddels helder zijn.

Dat is echter wel iets nog even bij stil te staan: Droompark de Zanding is zeker niet het enige adres van de Droomparkenclub: er zijn óók al Tiny Houses te boeken bij Droompark Maasduinen, in Limburg! En bij Bad Hoophuizen aan het Veluwemeer. En ja hoor, die zijn al net zo knap.

Barts-Boekje- tiny houses

Droompark Maasduinen vind je bij het dorp Belfeld, net boven Roermond. In totaal zijn er 12 Droomparken en met een beetje geluk krijgen deze allemaal hun eigen Tiny Houses.

Droompark De Zanding