48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 31-03-2017
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Nieuw

Tosti Creative Amsterdam

Tosti Creative Amsterdam

Niet de eerste tostibar van Amsterdam - remember het ook nog behoorlijk jonge Toast Brothers op de Bilderdijkstraat? Nom - maar wel één waar je op niet al te lange termijn heen wil: Tosti Creative Amsterdam. Reden? Tosti's. En buitensporige gezelligheid. Maar vooral voor tosti's, een eenvoudig stukje eten, veel te vaak ondergewaardeerd. Want simpel en lekker. Met brood en kaas (en dus koolhydraten, sorry not sorry). Waar? Aan de Van Woustraat, waar eerst de bar van Hutspot zat. Wie? De jongens die ook verantwoordelijk zijn voor Bar Broker. Met andere woorden: met de marketing zit het wel snor en alles is vooral 'lachen' en 'relaxt', hoewel dat natuurlijk ook een 'stukje' marketing is. Gingen we bekijken en eerlijk is eerlijk, het was op zijn zachtst gezegd nogal chaotisch. Het is natuurlijk de eerste week maar we denken toch dat het een beetje part of the deal gaat blijken. En verder? Een plek waar je als freelancer prima kan gaan zitten typen met een koffietje en een goeie tosti. Niet je standaard smaken, hulde, maar een niet te zuinig met kaas overgoten desemboterham met scherpe ketchup of truffelmayo. Whats not to like, toch?!  

Barts-Boekje- tosti creativeWij namen de vegavariant met portobello, heeeeeel veel gruyere en truffelmayo. Prima voor de overdag, maar later op de dag, als de GT's te voorschijn komen, wordt het pas echt bal. De leukste van het menu: de tostiborrelplank. Topidee! 3 smaken naar keuze op een leuk plankje met een tafelzuurtje en wat chippies. De tegels tegen de toonbank zijn de eyecatcher van de zaak en, het beste zit 'm, zoals zo vaak, in de extra's: iedere maand vragen de mannen een ander Amsterdams adres om een tosti te creëren. Want beter een goede buur, enzo. En terecht. Voor april, de openingsmaand, is dat de tosti spare rib, bedacht door Cannibale Royale. 31 maart is de officiele openingsavond (house warming noemen ze het) en dat wordt hoe dan ook een feest (want: Bar Broker in tha house warming). Tosti Creative

Zelf tosti's maken? Met deze kaas zijn ze het lekkerst: thuistosti