18 december 2018, door Barts Boekje

Uiteten met Kerst: deze restaurants zijn open in Amsterdam

18 december 2018, door Barts Boekje

Uiteten met Kerst: deze restaurants zijn open in Amsterdam

Omdat uiteten gaan met Kerst altijd extra leuk is (en voor wat minder stress kan zorgen), hebben we nog even een lijstje voor je in elkaar gedraaid met restaurants die open zijn in Amsterdam. Moer bijvoorbeeld voor een groen Kerstdiner, of bij Auberge op z'n Frans en Stork wanneer je meer zin hebt in Vis. Snel reserveren om zeker te zijn van een tafeltje, Christmas 2018 here we go!

AUBERGE JEAN & MARIE

AUBERGE JEAN & MARIE

Joyeux Noël; op Kerstavond en 1e Kerstdag opent Auberge haar deuren voor een Kerstdiner op z’n Frans. Het restaurant van Jean & Marie vind je middenin in de Pijp, aan de ‘rustige’ kant van de Albert Cuypstraat. Het Kerstmenu staat niet vast (keuzes, houden wij van) maar je kunt kiezen uit verschillende voor- hoofd- en nagerechten. Doe daar nog wat kaas, een Auberge kerstdessert en goede Franse wijnen bij en je hebt een top combinatie om rollend naar huis te gaan. Kan niet missen.
Reserveren kan hier: aubergeamsterdam.nl
(Foto boven en naast: Jacob van Vliet)

Het Conservatorium hotel, de Brasserie & Taiko

Het Conservatorium hotel, de Brasserie & Taiko

Het Conservatorium hotel in Kerstsferen, knappe non-Kerstliefhebber die zelfs daar niet een beetje voor zwikt. Met kerstversiering door het hele hotel en een grote Kerstboom in de lobby. Restaurants de Brasserie en Taiko hebben ook dit jaar weer een speciaal Kerstmenu samengesteld. Zo kun je bij de Brasserie proeven van Canadese kreeft en bij Taiko ga je voor een zes-gangenmenu (wij noemen oesters, kaviaar). Voor feestelijke culinaire hoogstandjes moet je in het Conservatorium hotel wezen.
Reserveren kan hier: conservatoriumhotel.com/nl/restaurants

Moer

Moer

Een Merry vegan Christmas bij Moer in Amsterdam-Zuid; hier moet je zijn voor innovatieve groentegerechten. In een voormalige Michelingarage kun je genieten van constant wisselende chef’s menu of verschillende à la carte opties. Allemaal biologisch en waar mogelijk duurzaam geproduceerd, net zoals de wijnen trouwens. Gegarandeerd een groene kerst dus.
Reserveren kan hier: restaurantmoer.nl

Stork

Stork

Bij café-restaurant Stork kun je deze Kerst terecht voor een (vis)lunch of diner. Geen speciaal Kerstmenu, maar gewoon versgevangen en heel (héél) veel keus. Van een bordje vol fruits de mer tot zeetong of oesters. Met het pontje ben je er zo en geloof ons, het uitzicht op het water is het waard. Vanbinnen is Stork ook al zo knap, dat kan ook bijna niet missen wanneer je gesetteld bent in een oude industriële loft met hoge ramen.
Reserveren kan hier: restaurantstork.nl

"

Restaurant Moer: biologisch en duurzaam geproduceerd, net zoals de wijnen. Gegarandeerd een groene kerst dus.

"

Restaurant Zuid

Restaurant Zuid

Nog even terug naar ’t zuiden van de Hoofdstad. Want ook restaurant Zuid aan de Stadionweg is deze Kerst open voor lunch en diner. Het tweede thuis van chef Michiel van der Eerde (Jup, de man achter Baut en Restaurant C) en samen met Richard Way runnen ze hier de keuken. Met Kerst kun je kiezen uit een speciaal 5- of 6-gangenmenu plus wine pairing. Wilde eend, Noordzeekrab en yellowfin; dat Kerstdiner zit wel snor.
Reserveren kan hier: restaurantzuid.amsterdam

ARC. by LUTE

ARC. by LUTE

ARC. by LUTE is net een jaartje open en net als vorig jaar, ook met de Kerstdagen. ARC. (mogen we zeggen) is onderdeel van het vijf-sterren Pestana Hotel aan de Amsteldijk, in het voormalige stadsarchief aan de rand van de Pijp. Horecakoppel Peter en Marieke Lute werken met, zoals ze zelf zeggen, ‘lokale producten in internationale gerechten’ en voor een goed maal moet je bij ARC. zijn. De Kerstmenu’s voor de 5-gangen lunch en het 8-gangen diner vind je hier (tipje van de sluier; truffelrisotto, draadjesvlees en kaasfondue …).
Reserveren kan hier: arc.amsterdam

Venus & Adonis

Venus & Adonis

Venus & Adonis vind je hartje Jordaan en hier moet je zijn voor een goede surf & turf. Een ‘Venus steak met gegrilde Black Tiger’ bijvoorbeeld. Sharing is caring (voorgerechten op een plank voor de betere delers – aanrader!) en fijne voorgerechten zonder poespas zoals de Franse uiensoep. Vergeet vooral niet naar de prachtige tegels op de vloer te kijken en ook een plekkie aan de bar zit hier top. Geen Kerstmenu’s maar gewoon, zoals altijd. Doen waar je goed in bent, hoef je er ook niet van af te wijken.
Reserveren kan hier: venusenadonis.nl

Restaurant Daalder

Restaurant Daalder

Als onze wenkbrauwen ergens van fronsten is het wel dat Dennis & co van het geweldige restaurant Daalder geen ster kregen vorige week… Maar goed, wij zijn de eersten die onszelf wel de mensen van het goede leven noemen die heus wel weten wat lekker is, maar onszelf echt geen Mac van Dinther (om maar iemand te noemen) wanen. Maar toch… Nouja, volgend jaar meteen twee dan maar. Met een beetje geluk kun je er eerste kerstdag nog terecht: je wil het. Heus.