Nederland, Rotterdam18 januari 2024, door Lotte van Zijl

Urban Espressobar in Rotterdam: hét adres voor je solo koffie date

Nederland, Rotterdam, 18 januari 2024, door Lotte van Zijl

Urban Espressobar in Rotterdam: hét adres voor je solo koffie date

Terwijl ik dit schrijf zit ik aan de leestafel bij de Urban Espressobar, in Rotterdam-West. Fijn zo'n koffietent vlakbij mijn huis. Wanneer de muren op je afkomen is het heerlijk om even buiten de deur te werken, een boek te lezen of een solo koffie date te hebben (althans, dat vinden wij). Naast lekkere koffie, hebben ze ook ontbijt, lunch en diner. Zo wissel je een paar uur werken af met een lekkere lunch. Balance is key, toch?

Solo koffie date

Solo koffie date

Terwijl het buiten gevoelstemperatuur min 10 is, zit ik samen met mijn mede overal-behalve-thuiswerkers aan een grote tafel in dit knusse koffietentje. Het is, wanneer je langsloopt, direct duidelijk dat je hier zonder zorgen je laptop uitklapt en uren kunt blijven zitten. Fijn! Ik ben op zoek naar een stopcontact (anders kan ik snel weer vertrekken), wanneer er wordt gevraagd of ik iets wil bestellen. Een cappuccino en bananenbrood. Terwijl ik mezelf aan de tafel installeer en een hap van mijn versgebakken bananenbrood neem, bekijk ik de mensen en het interieur. Dat zo’n schattige, fijne plek op slechts tien minuten vanaf mijn huis zit, zegt mij dat ik vaker even een random rondje moet gaan lopen om zo weer nieuwe plekken te ontdekken.

Eindeloze opties

Eindeloze opties

Met een verse croissant voor ontbijt of een zoete aardappel tosti of pita met gegrilde halloumi als lunch, ga je hier ongetwijfeld met een gevulde buik naar huis. Tip: je kunt deze gerechten, samen met een flat white, warme chocolademelk of cortado ook gewoon to-go bestellen. Lekker in de zomer voor in het park of met dit koude winterweer even snel afhalen. Of er nog meer is? Ja zeker! Iedere derde donderdag van de maand schuif je aan voor een vegetarisch driegangenmenu. Daarvoor moet je wel even reserveren. Oh, en last but not least: de huisgemaakte taarten kun je ter plekke eten, maar ook vooraf bestellen. Dit gaat van de bekende klassiekers (lees: cheesecake of worteltaart) tot glutenvrije en veganistische varianten.

Urban Espressobar