29 maart 2021, door Sanne Carbaat

Weekendtips 2 t/m 5 april 2021- dé Paaseditie

29 maart 2021, door Sanne Carbaat

Weekendtips 2 t/m 5 april 2021- dé Paaseditie

Pasen komt er weer aan en we zitten hier bij Bart niet stil met bedenken en zoeken wat er allemaal voor leuks gedaan kan worden (want dat is nog lastig in deze tijden af en toe). Er is gelukkig genoeg dat mag en met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Wandelen, koken, wijnen, knutselen, kom maar door. Hier vind je een fijn lijstje tips voor het Paasweekend.

Wandelingen met happen en dranken

Wandelingen met happen en dranken

WijnSpijs – dit weekend wordt de WijnSpijs Take Away Wandeling georganiseerd. Je kent ze misschien al (de mensen bij WijnSpijs doen al meer dan tien jaar wandelingen), maar nu dus ook helemaal corona proof. De afgelopen weekenden is er al een beetje geoefend in twintig verschillende steden, dus ze zijn dit Paasweekend helemaal klaar voor alle wandelaars. WijnSpijs Take Away Wandelingen

De stadswandeling ‘020’. De twee meiden achter destadswandeling020 hebben dit weekend ook een speciale Paaseditie in verschillende steden én op meer dagen. Maandag is er zelfs eentje in combinatie met een overnachting, hoe feestelijk. Dus hup, check de insta en schrijf je donderdag 1 april vanaf 14.00 in voor een wandeling.

De Oesterwandeling. Oesters, dat is al een feestje op zich, en met Paasweekend dus dubbel. Nu nog een wandeling erbij, glaasje bubbels in de hand en bam, topdag. Schrijf je hier in. 

Online

Online

Combineren kun je leren – en dat is toch wel het leukst als het om wijn en spijs gaat? WijnSpijs ontwikkelde een online videocursus waarin je leert hoe je dus eten en wijn combineert.Je krijgt zes wijnen toegestuurd en samen met Laura de wijnkenner en Chef Aart leer je op een luchtige manier over het proeven en combineren van wijn en spijs. Lekker thuis, dus je kan gewoon je pyjama aanhouden. Wijn en Spijs, combineren kun je leren. 

Koken met Onno Kokmeijer – dat eitje koken kun je nu toch wel? Mooi, want dan gaan we een stapje verder en wel met deze ** paaskookworkshop met Onno Kokmeijer (van Ciel Bleu, precies). Je kunt tot vandaag de box bestellen, dus snel naar de website en dan zet je zo een sterrenmaaltijd op tafel.

DIY proeverij – wie zegt dat je altijd maar naar iemand anders moet luisteren als het om proeverijen of cursussen gaat? Organiseer je eigen proeverij – bier, wijn, paaseitjes, verzin wat – en klets zo een avond vol. Of verdeel de taken en laat iedereen iets vertellen over dat ene onderwerp waar ze nou zoveel van af weten.

"

Geen zin om te koken? Dat snappen we ook, dus hoppa, hier een lijst met de leukste, liefste en lekkerste Paasbezorgdiensten door heel Nederland. 

"

Met de kleintjes

Met de kleintjes

Paasboxen – helemaal leuk: paps en mams een box voor lekkers en de kids kunnen alles uitpakken en in elkaar zetten. Samen kokkerellen, maar zonder te veel rotzooi. Paasontbijtjes

Ravotten in Amsterdam – picknickbox mee voor jou en de kids lekker in de speeltuin. Win-win, zo heeft iedereen het naar zijn zin. Als het rijmt, is het waar: hier een lijstje leukste speeltuinen in Amsterdam.

Eitjes schilderen – zo, dat was een inkopper, maar blijft daarom niet minder leuk. Mocht je toch iets meer inspo zoeken, kijk dan even naar dit lieve lijstje. Van hinkelen naar schminken naar een geblinddoekte paasei proeverij.

Lekker bakken – samen wat bakken en koken komt een hoop rotzooi van, maar ook een hoop lol. Hier wat tips hoe je die rotzooi tot een minimum kan beperken en een foolproof bananenbrood. 

Eitjes zoeken – en dan niet zomaar ergens, maar wel bij Hangar in Amsterdam Noord. Vind het Gouden Ei en win een speciale prijs. De minies zoeken en papa en mama lekker in de zon aan de waterkant.

De natuur in

De natuur in

Aan de wandel – wel wandelen, maar liever niet door de stad? Dan hebben we daar ook een fijn lijstje voor. Natuurlijk hebben we wel gekeken waar je nog een goede bak koffie kan halen, dan loop je toch wat lekkerder.

Weg van de hordes – mooi weer én paasweekend: een beetje drukte in de stadsparken is misschien te verwachten. Laat de stadsparken even voor wat ze zijn en ga de grotere gebieden in, zoals het Waddengebied. 

Beesten kijken – wie wordt er nou niet blij van een dartelend lammetje of een blije kip? Precies, jong en oud moet af en toe toch even een diertje knuffelen. Kijk hier wat er bij jou in de buurt is.

"

Met Pasen lekker kokkerellen en de keuken in – met deze recepten zit je goed.

"