Nederland, Amsterdam20 november 2015, door Maartje

Yay Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 20 november 2015, door Maartje

Yay Amsterdam

Update: YAY is niet meer (sept 17)

Weet je wat het is? Ik (ik, want ik spreek voor mezelf) loop er gewoon niet zo warm voor. Of nee, dat is het niet precies, ik vind het niet zo gezellig om er en public aan mee te doen, aan de hele mijns inziens overtrokken health-trend. Ja natúúrlijk wil ook ik gezond leven en natúúrlijk vind ik dat het een heel stuk beter kan, moet zelfs, dan wat ik nu doe. Niet nu as we speak, nu zit ik namelijk met een watermeloensapje (dat is bijna echt fruit) te tikken bij lievelings C.T. Coffee en Coconuts en ben ik net bij YAY, health store and more geweest. Geweest. In de winkel vol met producten met een 'groen' karakter (niks gekocht en dat koste eigenlijk geen moeite) en in het cafe dat zijn voordeur heeft aan de gezellige Albert Cuypmarkt, sowieso goed nieuws. Dat cafe is reuze gezellig, hippie-stijl ingericht met goede hanghoeken, fantastische lampen met kleine tuintjes er in, onder de watertap met bloemetjes op de counter van de half open keuken wil je hangen en de raw-zoetigheid op de andere counter, die wil je ook. En voor iedereen bij wie het water in de mond loopt bij het lezen over kale (boerenkoolbladsalade dus), zeewiernoedels, pesto van wilde kruiden en pompoenzaden, huisgemaakte kokosnootyoghurt, kruidenthee all over the place, pompoensap, iets met boekweit en salades met almondcranberrycreamcheese: GO! Maar ik neem nog een hapje van mijn garnalen-taco, op tafel gezet door de leukste serveerster ever. En morgen mix ik thuis wel weer iets met groenten. YAY