Japan21 maart 2024, door Isa de Laat

Yunoshimakan Ryokan (Gero, Japan): de ideale overnachting in het hot-spring gebied

Japan, 21 maart 2024, door Isa de Laat

Yunoshimakan Ryokan (Gero, Japan): de ideale overnachting in het hot-spring gebied

Natuurlijk moet je in een traditionele Japanse Ryokan slapen, when in Japan. Spoedcursus: een Ryokan is een Japanse vorm van een familiehotel of pension. En als we een voorstel mogen doen, dan is het om te overnachten bij Yunoshimakan in Gero, aan de rand van de alpen. Er hangt hier soort van mysterieuze vibe, in a good way. Het gebouw heeft iets weg van een oud schoolcomplex en een tempel tegelijk, maar met alle luxe binnen handbereik.

Verscholen in de bergen kijkt Yunoshimakan uit over het beroemde Gero warmwaterbrongebied. Geloof ons: boek je hier een overnachting, dan geef je jezelf zoveel meer dan alleen een simpele slaapplek.

 

Meer Japan tips? Bekijk ze allemaal. 

Yunoshimakan Ryokan (Gero, Japan)

Yunoshimakan Ryokan (Gero, Japan)

Waar je moet wezen? Yunoshimakan Ryokan ligt op 45 minuten met de trein vanaf JR Takayama Station en op twee uur rijden van Shirakawago. Dit maakt het de ideale plek om de Japanse Alpen in te trekken (of wanneer je de Alpen skipt om toch nog een vleugje mee te pakken). Een romantische plek, al kun je er met kids ook terecht.

Om klokslag 16:00 uur mag je inchecken (bagage droppen kan eerder) en een vriendelijke medewerker begeleidt je naar je kamer. Tijd om van het uitzicht te genieten komt later, want eerst wordt de plattegrond van het hotel doorgenomen. Zo is er een bar, een restaurant voor een late night snack en een restaurant voor een uitgebreid diner/ontbijt, een voetenbad, pooltafel, uitzichtpunt, tuin, en we vergeten vast nog een paar dingen. Het belangrijkste van allemaal: je hebt toegang tot de gezamenlijke onsen met zowel een binnen- als een buitenbad, gescheiden voor mannen en vrouwen. Benieuwd hoe het bad van het andere geslacht eruit ziet? De tijden worden afgewisseld, en na een grondige schoonmaak kun je dus beide baden uitproberen.

Gero Onsen

Gero Onsen

Groot, dat is het er zeker, al helemaal in tegenstelling tot het dorp Gero zelf.  De Ryokan ligt dichtbij het centrum, maar de shuttle bus rijdt regelmatig vanaf het station naar het hotel. Dan wil je weten wat je in Gero kunt doen? Niet te veel en dat is heerlijk, want leg je wat geld neer voor Yunoshimakan, dan wil je er toch van genieten. Even de hort op? Een Gero pudding proberen met je voeten in een onsen bad is leuk, net zoals een bezoek aan Gassho Village Open Air Museum.

Diner Yunoshimakan

Diner Yunoshimakan

Meine gute… Het diner dat we in Yunoshimakan aten was zonder dollen misschien wel het beste dat we in heel Japan hebben gehad. Komt misschien mede omdat we niet zo goed waren voorbereid en we een kleine maaltijd verwachten. De vraag vanuit het personeel of ze een kwartiertje eerder op onze kamer mochten om het diner voor te bereiden, verklapten al een beetje dat de maaltijd iets groter zou zijn dan verwacht. Toen we neerploften op de kleine stoelen (de kleermakerszit nog steeds niet volledig onder controle), openden we het menu. Twaalf gerechten? Oké, kom maar door. Het was een feest met het prachtigste servies; het eten smaakt toch veel lekkerder wanneer onder ieder kopje en schaaltje een nieuwe hap ligt. De hida beef is specialiteit van de regio en wat waren de mini rolletjes lekker. En de Sakura tofu, de verse sashimi en zelfs de miso soep. We zouden ervoor tekenen als we dit iedere dag geserveerd krijgen. Zelfs de thee, een groot feest. Hadden wij even geluk dat we nog geen tien uur later weer mochten aanschuiven voor het ontbijt: wederom zo uitgebreid. Ditmaal was de zalm uit de rivier groot favoriet.