Nederland, Enschede3 juli 2017, door Maartje

Yuzu Asian Grand Café Enschede

Nederland, Enschede, 3 juli 2017, door Maartje

Yuzu Asian Grand Café Enschede

Jaa jahaa. Wat een weelde wat een luxe in de randstad aan keuze in restaurants, bars, koffietentjes. Om de drie meter een nieuwe toko geopend. Lekker conceptje hier, hip barretje daar. Keuzestress alom, we’re sure (*aldus het Oostelijke teamlid van Barts Boekje). Maarrr nu, ja nu echt, is het is tijd op jullie mee te nemen diep het verre oosten in: tot aan de binnenstad van Enschede. En dat doen we niet zomaar. Natuurlijk niet. Want Enschede heeft Yuzu. Yuzu Asian Grand Café Enschede. Let me explain.

Nog maar een maandje geleden opende hét Asian Grand Café van Enschede zijn deuren. Maandje en nu al lievelings. Allerlievelings? Ja, eigenlijk wel. Want combineer interieurdesign op zijn kunstigst met het beste van de oh zo veelzijdige Aziatische keuken en je verovert Barts bourgondisch kloppend hart.

Barts-Boekje-yuzu enschede 1

Ze hebben het begrepen, de luitjes achter Yuzu, maar dat lieten ze al eerder zien met Umami, het adembenemende moeder-restaurant in Hengelo, waar je je eveneens in het verre oosten (letterlijk en figuurlijk, lees: sfeer) waant. Bij Umami dineer je. Bij Yuzu ook, al laten ze met Yuzu zien dat ze ook begrijpen dat ‘de levensgenieter' the art of enjoying himself niet slechts wenst te beperken tot de avonduurtjes. Ben je mal! Het leven is te mooi (en Yuzu is te goed) en daarom zijn ze uiteraard ook voor de lunch geopend. Hooray!

Barts-Boekje-yuzu enschede 2

Hier geen broodje filé, kroket of uitsmijter. Nope, bij Yuzu lunch je Asian style. Spannend! De gezonde en lekkere gerechten zijn geïnspireerd op verschillende Aziatisch keukens. Naast sushi en bites serveren ze bijvoorbeeld ook ramen noodles, een Bento box, en de enige echte poké bowl: gerechten die vol zitten met (dag)verse groenten en (dag)vers vlees/vis. Maar vegetariërs zijn natuurlijk ook (meer dan!) welkom. Even doorgeven aan de altijd vriendelijke gastheer/gastvrouw, en moet jij opletten. Ben je een kaaskop en moet dat broodje er dan tóch komen… Kan ook! Ze hebben heerlijke Vietnamese baguettes op het menu, echt nom! En tot slot en super lief, is dat je bij je koude gerecht een soepje krijgt en bij je warme hap een salade. Dat alles voor een zacht prijsje (€ 9,50 voor ramen noodles, € 17,50 voor de Bento box en € 12,50 voor de poké bowl).

Ervaar het zelf, zou ik zeggen, bij regen of zonneschijn: want ze hebben een heerlijk terras. En oh! Als je er dan toch bent en je gaat dan toch aan de vino (je bent een levensgenieter of je bent het niet #noshame), trakteer jezelf dan ook op een (of twee!) van de beste oesters van het oosten. Na zo’n lunch, in een dergelijke fijne setting mét een heerlijk terras, is de tweede helft van jouw dag appeltje, eitje, peanuts. Tot snel Yuzu! Van Loenshof 35 Enschede.