5 mei 2017, door Maartje

25 x Nieuw in Amsterdam! Volume zoveel – mei 2017

5 mei 2017, door Maartje

25 x Nieuw in Amsterdam! Volume zoveel – mei 2017

Wat er aan horeca allemaal open ging de afgelopen maand? Deze 25 x Amsterdamse Nieuwen in elk geval... 25 x Nieuw in Amsterdam

Morris & Bella: Groenten in de hoofdrol waar tot voor kort Bistro Zuidlande zat. Juist, in de Spaarndammerbuurt.

Bar Centraal: Bar nummero dos van de Vin Naturel mensen achter wijnbar GlouGlou. Bonus? Jawel: je kunt bij Bar Centaal in Amsterdam West ook wat te eten bestellen naar je natuurwijntje.

The Cottage: Amsterdam Oost heeft er een nieuwe favoriet voor velen bij, nu al.

Het Amsterdamse Proeflokaal: Bij het Stationplein restaurant en een bar maar ook proeftafels, een seafoodbar, bier- en wijnwereld en een grill & bistro.

De Biertuin Prinsengracht: JAAHAAA! De Biertuin, onze fav in Amsterdam Oost, goes centrum. De Prinsengracht is het adres, het concept bleef lekker hetzelfde, het jasje iets moderner (maar gelukkig nog steeds enorm Biertuin-esk).

Barts-Boekje-primi amsterdamPrimi Bar + Cucini: Écht Italiaans eten, bereid door echte Italianen.

Strand Zuid: Niet nieuw, wel wederom opnieuw open en in de vernieuwde 3.0 (of zijn we alweer bij 4.0 variant?). Bij de RAI in Amsterdam Zuid is het strandtenten geblazen zoals op Ibiza. Soort van.

Nest: Ook niet voor het eerst open maar wel voor het seizoen is de leukste rooftop van Amsterdam (Oost). Boven een minder spraakmakend hotel (sorry) is Nest gewoon, tsja, een onverwacht cadeau. Niks meer en niks minder. En we kunnen er dus weer naar toe! Olé.

Mylk Amsterdam: Het zaakje is van de lieve Elena die door Casper Reinders vanuit Bali naar Amsterdam is gehaald om samen een vega-spot te openen. Elena opende Alchemy in Ubud wat een vegan, raw hemel is. Op de Zuidas doet ze soortgelijks, maar dan op z'n Amsterdams.

Carnivoresmokebbq: Texaanse vibes en vlees dat van het bot valt, dat haal je tegenwoordig aan de Amstelveense weg. In de buurt van Het Amsterdamse Proeflokaal dus, dubbelpret.

Barts-Boekje-braaiBraai Westerpark: Van een kleine keet achter het Vondelpark naar Westerpark waar dezelfde BBQ goodness geserveerd wordt, maar dit keer kan er binnen gezeten worden én er mag een biertje on the side (vergunning-wise). Ook niet slecht: het Westerpark is op 3 x struikelen (picknick-wise).

Wijnbar De Liefde: Het mooiste terras van Amsterdam (West), in het Bilderdijkpark, sinds april wijnbar De Liefde maar al vijf jaar het best op een mooie dag.

The Healing StationEen station weer net even wat anders dan alle andere stations. Het is namelijk de nieuwe go to voor alle yogafanaten. Jawel. Een plek om bij te komen met massages, coaching en reading sessions.

Par Hasard Oud-West: De beste (of in elk geval een van de betere) friet van Amsterdam!

Dignity HoftuinDignity strikes again! En niet zomaar ergens... Nee, Dignita nummer twee is neer gestreken in de beeldige hoftuin, officieel Nieuwe Herengracht, op 3 x struikelen van het Waterlooplein. In de sprookjesachtige tuin achter de Hermitage, in het glazen paviljoen waar De Hoftuin al huisde, kwamen de heren-dames Dignita. En toen was het bal.

NewwerktheaterRestaurant, een shop in de vorm van een kabinet, flexwerkplekken, een fotostudio en een plek voor al je feesten en partijen. Ook huist de creative studio van …,staat in hetzelfde pand. Of eigenlijk… Deze creatieve club heeft het NewWerktheater opgezet.

Barts-Boekje-water en broodWater & Brood: En toen was ook het klein, symphatieke Water & Brood aan de Weesperzijde open. Fried chicken & waffles op het menu, maar ook heerlijke salades (zelfs voor iemand die geen groot saladefan is, such as yours truly), goed (goed!) gevulde tosti's en meer van dat. Minder opvallend in looks, groots in daden.

The Good Companion: Fish & Chips people! Op de Westerstraat. En dat is feest.

Vegan Junk Food Bar: Je kunt 'm amper gemist hebben op de sociale media... De Vegan Junk Food Bar is aan. Burgers, 'bitterballen', friet en meer van dat, alles vegan. De zaak heeft de stijl goed afgekeken bij By CHLOE in New York. Wat niets dan positief is.

EerlijkEen koffie-, taart- en lunchzaakje waar je tevens, mocht je daar behoefte aan hebben, een bakkie kunt doen met professionele coaches.

Café Georgette: De jongste zus van de George familie, aan de PC (en daar mocht best wel weer iets leuks komen. Wij zijn fan). Enne... Wist je dat er alweer een nieuwe George op komst is? Het Amstelkwartier is as we speak in verwachting van George Marina.

Ferelli's at the College Hotel: Italiaans in het vernieuwde College Hotel

Hennequin & To: CHAMPAGNE. En wat te eten in een restaurant met een Franse slag. Waar? Ferdinand Bolstraat.

buffetEn als je dan genoeg gegeten en gedronken hebt, dan kun je hier rrrrollend een Amsterdams mandje in:

Bed & Buffet: Het door ons geliefde Buffet van Odette heeft tegenwoordig ook twee beeldige slaapkamers, om de hoek van het bekende (toch? en anders: go!) restaurant

 

Stieglitz Suites: Je zou denken dat het met de knappe kleren van het label Stieglitz begon, maar dat is niet helemaal waar: het koppel achter het merk denkt in concepten, concepten die de wereld overreizen. En daarbinnen past een logeeradres meer dan prima.

En check ook nog even het rijtje Amsterdamse Nieuwe van april (ook nog supervers natuurlijk): Amsterdamse Nieuwen April 2017