15 december 2020, door Maartje

Getting some shit done: 5 x je Amsterdamse thuiskantoor uit huis

15 december 2020, door Maartje

Getting some shit done: 5 x je Amsterdamse thuiskantoor uit huis

Yup, we werken thuis, massaal, en dat is goed. Het moet zelfs. Maar wat als je de ballen hoog moet houden met een paar koters aan je broekspijp? Tsja, zie dan maar eens productief de dag door te komen. Liever proberen we onze tijd hier en daar slim in te delen, maken we een schema met de lief wie wanneer aan het roer staat thuis en wie wanneer even wat kantoortijd tot zich neemt. Thuis geen rustig plekje? Snappen we. Deze vijf Amsterdamse (contactloze) adressen bieden soelaas voor je Corona kantoor uit huis.

Wil je je huis omtoveren tot een hotel? Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Zoku

Zoku

We weten inmiddels dat long stay hotel Zoku Amsterdam (een plek waar iedereen terecht kan om te vergaderen, slapen (van een nachtje tot langere periodes) plus socializen) creatief is en met goede ideeën komt. Lees hier en hier en U snapt het. Maar even terug, want het gaat hier om werken en dat kan bij Zoku maar al te goed. De kamers zijn ruim met een open living. Je kunt je loft personaliseren door je eigen kunst uit te kiezen via de art wall. In de kamer heb je ook je eigen keuken, zo fijn ben je van niks of niemand afhankelijk. Wil je liever geen geld uit geven aan een overnachting? No worries, bij Zoku kun je ook voor een dag een ruimte huren. Voor maar 30 euro zit je de hele dag goed. Wil je hier vaste prik van maken? Top toch, je kunt namelijk een maandelijks abonnement afsluiten. 

Zoku.

 

The Weavery

The Weavery

Heerlijk wanneer mensen een duit in het zakje doen, zoals The Weavery, een heerlijk B&B in het hart van Amsterdam. De eigenaren boden een kennis die buitenshuis in quarantaine moest onderdak in hun – gesloten – bed and breakfast (dat tweede deel, de breakfast, staat klaar in de ijskast) en bedachten dat dit voor wel meer mensen uitkomst zou kunnen bieden. En dus gooiden ze The Weavery ‘open’ voor uit-huis-werkers en andere gasten, en rekenen daar de minimale kosten voor (schoonmaak en een kleine fee voor de vaste lasten). En zity je dus in een waanzinnig inspirerende omgeving te werken in een van de mooiste verstopte straatjes van Amsterdam (midden in de stad). Lees meer.

"

En als je dan toch even het rijk alleen hebt, bestel dat een appelsap én appeltaart van Leppa Limo en Holtkamp Horeca. Maak je als je weer thuis komt ook goede sier. Lees meer

"

The Hoxton

The Hoxton

Ook bij The Hoxton zit je net zoals altijd goed. De kamers zijn er ruim genoeg zodat je hier je eigen uit huis kantoor kunt beginnen. Ook de staycation pakketten zijn meer dan compleet. Voorbeeld: hoe langer je verblijft, hoe hoger de korting. Breakie erbij, tuurlijk.

Niemand die je stoort in je thuiskantoor. S’avonds nog even een wandeling door de stad. Glas wijn in je kamer en hups naar bed.

Work Rooms @ Hotel Boat & CO

Work Rooms @ Hotel Boat & CO

ZO slim dit: het jong hotel Boat & Co, in de Amsterdamse Houthavens, toverde hun hotelkamers voor de ‘gelegenheid’ om tot kantoor voor één, en hingen daar verschillende pakketten aan. Meer zie je op hun instagramkanaal, en meer over het hotel lees je hier.

Lloyd Hotel

Lloyd Hotel

Good old Lloyd Hotel in Amsterdam is een icoon aan het IJ. Een gebouw dat zoveel historie en klasse uitstraalt en tegelijkertijd een thuis is voor hipsters, buurtgenoten en zakenlui. Lloyd Hotel heeft dat ongecompliceerde laisser-faire en is hip zonder te graag te willen. Onmogelijk om niet leuk te vinden en een hele fijne plek om te werken. De suites zijn heerlijk rustig en aan alles is gedacht. De kamers zijn zo ingericht dat je gewoon kunt eten in je eigen suite. En je bestelling kun je bij de bar ophalen. Take-away naar je eigen (work) suite.

Lees hier meer over Lloyd Hotel.