29 oktober 2020, door Maartje

Het nieuwe werken? Het groene werken!

29 oktober 2020, door Maartje

Het nieuwe werken? Het groene werken!

Bart Blijft Binnen, net als het gros van onze landgenoten. Want wat moet, dat moet. Daar hebben we inmiddels best wel een modus in gevonden hoor. Lees hier bijvoorbeeld maar eens over onze favoriete merken voor ons thuiskantoor. Of hier de tips van thuiswerkers Marloes Hoedeman of Anna of Nina.

Nogal een essentieel 'ding' dat we missen in dit verhaal, zijn onze onmisbare groene vrienden. Immers: "een plant is de perfecte collega voor op je (thuis)kantoor! Het is meermaals bewezen dat planten een luchtzuiverende werking hebben, stressgevoelens verlagen, je dopamine-aanmaak verhogen en de creativiteit & productiviteit stimuleren. Dus waar wacht je nog op? Hoogste tijd voor ‘Het Groene Werken’.".

Die quote stalen we van de site van Intratuin omdat die club met deze nogal briljante inspiratie kwam: 5 aantrekkelijke en hartstikke groene room en/of office dividers. Perfect om je keukentafel slash huidige werkplek op de vriendelijke en groene manier te scheiden van de rest van je huis.

Het Groene Werken

Het Groene Werken

Hoe? Dat kan dus al heel eenvoudig. Om maar een voorbeeld te geven: wij splitsten onze lange eettafel is twee delen: links gereserveerd voor laptop en paperassen, rechts voor eten en spelletjes. In het midden? Een langwerpige plantenbak, een terrarium en een losse pot met een bonsaiboompje. Works like a charm! En het ziet er nog leuk uit ook. En als klap op de vuurpijl: dat op gezette tijden een beetje wroeten in de zwarte aarde werkt oprecht heel ontspannend. Check ook hier maar eens.

Je kunt natuurlijk ook wat creatiever te werk gaan – wist je namelijk dat al dat thuiswerken bij veel mensen nogal wat stress oplevert? Het gemis van de ontspannen babbel bij het koffiezetapparaat, het luchten van frustraties bij collega’s en af en toe een loze opmerking de lucht in slingeren. Snappen we wel… Het ís ook lastig om op deze manier dag na dag je werk, het huishouden en, basicaly, de rest van je leven gescheiden te houden. Wat helpt – voor ons althans – is iedere week een ander klein project waarbij je echt even aan heel iets anders denkt. Enne: tuinieren, zelfs als je geen tuin hebt, is zowel in de zomer als de winter onze favo bezigheid.

Creatief zeiden we. Klopt. In dit geval kun je zelf een mooi een raster van hout of van bamboestokken maken die je als een ‘tent’ aan elkaar knoopt met stug hout. Een paar mooie hangplanten is all you need! Hang de planten over de dwarsligger, bijvoorbeeld met van die leuke jute plantenhangers. Geen zin om een constructie te maken? Googlen dan naar een mooi kledingrek en hang ze daaraan! Zie foto hierboven. En dan kun je het precies maken wat je mooi vind!