Frankrijk4 september 2023, door Maartje

Bastide les 3 Portes, Saint-Paul-de-Vence, Frankrijk

Frankrijk, 4 september 2023, door Maartje

Bastide les 3 Portes, Saint-Paul-de-Vence, Frankrijk

Het leukste van Barts Boekje? Dat het je op plekken brengt waar je anders vást niet zou komen. Zoals in het beeldschone Frankse plaatsje Saint-Paul-de-Vence, niet ver van het immer leuke Nice, Zuid-Frankrijk. En als je uitkomt in Saint-Paul-de-Vence, zet dan zeker koers naar - of beter nog: laat het de reden van je komst zijn - Bastide les 3 Portes.

Bastide les 3 Portes

Bastide les 3 Portes

Bastide les 3 Portes is wat je noemt een ‘maison d’hôtes d’exception‘. Charmant. Elegant. Gezellig. Bastide les 3 Portes opende in 2021 met dank aan eigenaresse Sophie Butty die jarenlang als financieel directeur in de high-end hotelsector werkte. Geen financieen (nouja, niet echt) bij haar Bastide les 3 Portes, maar gastvrijheid, gastronomie, kunst, en dat dan in een betoverende omgeving. Het jaren zestig landhuis in de Franse Rivièra is een oase van rust waar over elk detail is nagedacht. Na gezondheidsproblemen besloot Sophie het roer om te gooien, zocht en vond haar droom, bracht vervolgens een jaar door in het landhuis om grotendeels eigenhandig alles te renoveren en te decoreren tot het het luxe en ​​gezinsvriendelijke plek werd die ze voor ogen had. Ze wist de authenticiteit van het huis te behouden en er tegelijkertijd een eigentijds tintje aan te geven. 

En nu, een kleine twee jaar na de opening, ontvangt Sophie nog steeds iedere gast zelf en met hetzelfde enthousiasme als de eerste dag (zo hebben we ons laten vertellen; we waren er die eerste dag natuurlijk niet bij). Sophie maakt er in elk geval een punt van om elk verblijf tot een unieke ervaring voor haar gasten te creëren. Het ontbijt ge-wel-dig, net als de adressen die ze tipt in de omgeving. Dat ontbijt wordt mer zorg bereid en bestaat uit niets dan lokale producten. Zoet, vers brood, verse vruchtensappen, diverse delicatessen, zelfgemaakte zuivelproducten, boerenkazen, Italiaans of Iberisch vleeswaren en eieren. Tijdens het zomerseizoen wordt het ontbijt op het terras geserveerd. Het ontbijt is inclusief, voor de maaltijden de rest van de dag mag je die tips opvolgen – dat doet Sophie zelf ook. Ook een tip: laat Sophie een activiteit in de buurt voor je organiseren, variërend van traditionele kooklessen uit Nice, aan huis gegeven door een getalenteerde chef-kok, tot rondleidingen door de regio met gepassioneerde gidsen. Bastide les 3 Portes.

Bastide les 3 Portes.

Bastide les 3 Portes