Nederland, Amsterdam28 april 2024, door Sascha Laks

Out the door daten: buitenactiviteiten voor je date

Nederland, Amsterdam, 28 april 2024, door Sascha Laks

Out the door daten: buitenactiviteiten voor je date

Twee vliegen in één klap: de zon en een date combineren. Met de lente in aantocht lijkt liefde in de lucht te hangen, en gaan we weer de hort op wanneer de zon om de hoek komt kijken. In ons wisselvallige kikkerlandje schijnt de zon niet altijd, en juist daarom, als de zon zich laat zien, moeten we er extra van genieten, toch? En hoe leuk is het om samen met je date het café te verlaten en op pad te gaan? Door samen een activiteit te ondernemen leer je elkaar ook meteen beter kennen. Is hij/zij sportief? Wat is zijn/haar lievelingsfilm? Koffie, thee of toch matcha?

Zenuwen om op date te gaan? Helemaal niet erg en totaal logisch. Barts Boekje to the rescue. Hier: Een fijne guide voor een comfortabele date

Breeze

Breeze

Nog geen date gescoord? Geen zorgen, Breeze heeft het antwoord. Of eigenlijk, Breeze heeft een date voor je. Of heb je al een eerste date gehad en ben je op zoek naar inspiratie voor de tweede date? Want ja, met die eerste date in dat schattige café heeft Breeze het je wel heel makkelijk gemaakt. Met knikkende knieën naar binnen, maar met een vol hart de deur weer uit. De locatie, tijd en communicatie waren allemaal uitbesteed. Super makkelijk, maar nu is het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Lets begin: appje, belletje, voorstel, date. Maar… wat stel je voor?

Wat zijn leuke buitenactiviteiten om te doen tijdens een tweede date? Ter inspiratie hebben we een paar leuke outdoor date ideeën op een rijtje gezet (ook voor de al bestaande koppels onder ons):

Hortus botanicus

Hortus botanicus

Het wordt niet voor niets een date night genoemd. Een avond uit heeft gewoon een bepaalde charme die het met zich meebrengt. Een bepaalde magie. Wie zijn wij dan om deze gouwe ouwe formule te veranderen?

En wie al fan was van de Hortus Botanicus in Amsterdam zal een dagje uit naar de Hortus een prima optie vinden voor een tweede date. Het is een hele magische plek, en zeker als er al een beetje spanning hangt tussen jouw en je date. En als die spanning er nog niet is,  dan kan deze omgeving van de Hortus die extra spark geven. Het is hier net als een klein sprookje waar je in loopt. Daarbij heeft de Hortus in de zomermaanden iets speciaals; ze organiseren hier dan de Hortus Summer Nights. Elke donderdag en zondag in de maanden mei, juni, juli en augustus is de Hortus geopend tot 21 uur.

Je hoeft niet helemaal naar Amsterdam te komen hoor. Ook Leiden heeft een Hortus Botanicus, de oudste van Nederland zelfs. Of ga naar de zomeravond van de Botanische tuinen van Utrecht. Elke donderdagavond in juni. Wageningen is ook een bezoekje waard voor het Belmonte Arboretum.

Walk a 1000 miles

Walk a 1000 miles

Een ommetje, of een lange trektocht, in de stad of in het bos. Met een wandeling zijn de opties oneindig. Ondanks dat het een vrij bejaard imago heeft, is een wandeling de perfecte activiteit om een date (in ieder geval) mee te starten. Je spreekt ergens af, en begint gewoon met lopen. Er komen geen moeilijke handelingen of vaardigheden aan te pas. Simple as that.

Wat wel leuk is, is om die wandeling een kleine spice te geven. En dat is mogelijk op precies de manier zoals jij het wilt. Ben je echt een koffieliefhebber? Doe dan een koffieronde. Stippel een route uit waar je een lekkere kop kof kunt drinken, ga daarna door naar de lekkerste bakker en sluit af met nog een kop koffie, een lekkere kop thee of matcha. Hetzelfde geldt voor een wijn- of bierroute. De keuze is reuze.

Koffie route & Bos route

 

Nog niet toe aan een tweede date? Maar moet je nog beginnen aan een de eerste date? Breeze is te downloaden op Apple en Android apparaten. Breeze is te gebruiken in 15 steden in Nederland (en ook in België en Duitsland).

Markt snuffelen

Markt snuffelen

Een date op maandag? Tja, soms heb je de vrije momenten niet voor het kiezen. Maar… gelukkig weten wij wel een paar wel een paar leuke plekken die op maandag gewoon open zijn. Net zoals de Noordermarkt in Amsterdam, die is er op maandag en zaterdag. Dus als je een date op zaterdag hebt, dan is deze ook een dikke aanrader.

De Noordermarkt is dé place to be als je op zoek bent naar nieuwe vintage parels, van keramiek tot vintage Burberry jassen, verse groenten en fruit, meubilair en foodstands. Ze hebben hier alles. Letterlijk alles. En deze markt is lekker groot, dus snel klaar ben je hier ook niet.

Ook leuk aan deze activiteit: je komt veel te weten over je date. Want wat zegt nou meer over iemand dan de items die ze uitzoeken op een rommelmarkt. Geintje. Maar toch, een wandeling over de markt biedt veel aanknopingspunten voor het gesprek. En dat is zeker iets waar je naar op zoek bent tijdens een date, toch?

Winkel 43 en R. de Rosa

Winkel 43 en R. de Rosa

De Noordermarkt uitgespeeld? Maar nog niet uitgekletst? Leuk! Doe jezelf en je date dan een lol, strijk neer bij Winkel 43. Hier hebben ze, echt, de aller-, aller-, allerlekkerste appeltaart van heel Amsterdam. En lekker groot ook. Ohja, en ze zijn (meestal) ook nog warm. Wel even in de rij staan, of je hebt gelukt en kunt gelijk neerstrijken op de picknicktafels in de zon.

En als een rondje Jordaan toch op de planning staat, hop dan ook even langs R. de Rosa. Een gezellige bar met heerlijke natuurwijn. En de vibes hier? Huiselijk en knus.

Sporty spice

Sporty spice

Een sportieve date is ook leuk om te doen. Wat denk je van een uurtje padellen? Wel nog even op zoek naar twee andere tegenstanders. Voor sommige is dit misschien juist wel chill, een date met aanhang, hierdoor wordt het daten misschien een stuk minder intens.

Toch liever echt even met z’n tweeën? Dan is boulderen wel heel leuk. De bouldervibe is echt helemaal hip and happening. Gezellige muziek, leuke mensen, lekker sportief bezig (toch even die workout afstrepen van je to-do list) en daarna lekker een speciaal bier doen bij het café. Je hoeft niet de hele tijd te praten, je hebt iets te doen. Het is echt een hele relaxte en vrijblijvende manier om elkaar in een andere omgeving te leren kennen dan bijvoorbeeld in een café of een restaurant. Bij Beest Boulders kun je terecht bij verschillende vestigingen, waaronder Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Of ga naar Kunststof in Leiden. Maar in Utrecht zit je ook goed voor boulderen.

Toch meer van het hardlopen? Dan is een rondje Vondelpark (of een ander park natuurlijk) ook wel een leuk idee. Nog wel op een tempo waarbij je tegen elkaar kunt praten, want daarvoor is een date natuurlijk wel een beetje bedoeld. En hoe lekker is het dan om daarna op een terras neer te strijken (het liefst met zon) en dan te genieten van dat welverdiende lunch bij bijvoorbeeld het Groot Melkhuis.

Food Festival

Food Festival

Samen met je date een kroegentocht doen: dat is mega leuk. Maar laten we het even iets origineler maken. Je nodigt je date uit voor een Food Festival (tip: koop van tevoren al kaartjes). Het is eigenlijk een beetje hetzelfde principe als een kroegentocht, maar nu bevind je je op een festivalterrein. Je hopt gewoon van de ene foodstand naar wijnbar en weer terug naar een andere foodstand. Je kunt hier een hele dag of avond zeker mee vullen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer die er hangt op zo’n foodfestival. Muziek is aanwezig, genoeg andere mensen om je heen, fijne verlichting, oftewel een erg knap gezicht. Perfect voor een (romantische) date night.

Hier vind je een mooie selectie aan heerlijke foodfestivals deze zomer.

Filmpje pakken?

Filmpje pakken?

De klassieker. Een bioscoop date. Iedereen vindt er wat anders van. Leuk, niet leuk. Maar wij zijn eigenlijk gewoon team leuk. En zeker als het een open air cinema is. Oh ja zeker, die hebben we ook gewoon hier in Nederland hoor. Niet alleen in De States. Oh, je wil weten waar? Nou bij Pllek in Amsterdam-Noord bijvoorbeeld. Of Rooftop movie nights, verspreid door heel Amsterdam. Kies een datum uit en ga naar de film. Een andere leuke optie is Pluk de Nacht, een openlucht filmfestival dat aan het einde van augustus plaatsvindt in zowel Utrecht als Amsterdam.

De agenda van Pllek

De agenda van Rooftop Movie Nights

Pluk de Nacht