Nederland20 december 2020, door Barts Boekje

buiten in de kuil, laagse vuursche

Nederland, 20 december 2020, door Barts Boekje

buiten in de kuil, laagse vuursche

Of je ons artikel over de leukste plekken in de Hollandse natuur al eens doorgespit had? In die lijst is Buiten in de Kuil in Lage Vuursche een van de absolute uitblinkers. En terecht. Het beste van het verhaal? Dat je er áltijd terecht kunt, ook als je bijna nergens anders aan kunt haken. Want buiten. Want afhaal. Want ruimte. En dat is me een topidee joh! Op naar Buiten in de Kuil (maar niet allemaal tegelijk hoor!).

Buiten in de Kuil

Buiten in de Kuil

Buiten in de Kuil is een horecagelegenheid in de Kuil van Drakensteyn, in, zoals gezegd, Lage Vuursche (gemeente Baarn). Vlak naast kasteel Drakensteyn ligt het, het kasteel waar prinses Beatrix woont. Zo, cirkel of leukheid rond, toch? Maar vooral belangrijk in dit verhaal: wat is dit een fijne plek!

We kwamen om 10.00 aan, parkeerden op de ruime parkeerplaats, namen een overheerlijke latte, appelsapjes voor de koters en een lekkere (en we zijn kritisch hoor) brownie. Plus: opwarmen bij het vuurtje. Win-win-win-win. Daarna maakten we nog een kleine wandeling om de kuil but that was us, met kind van tweeeneenhalf want je kunt er ook allerlei prachtige lange wandelingen maken!

De kids keken hun ogen uit naar de mountainbikers en de paardrijders die voorbij kwamen. Dus nog maar een lekkere warme chocomelk met slagroom… (we gaan nog niet naar huis… we gaan nog niet naar huis…). En de kids wilden zéker niet naar huis: lekker met stokken slepen, fictief kampvuur maken, verstoppertje spelen, voetballen; alles leuk. Voor de lunch haalden we heerlijke tosti’s (simpel maar goed) en een lekker pompoensoepje. Wij komen hier deze lockdown zeker terug! Als je daar bent voelt het even alsof er geen corona is. De enige uitdaging is dat je niet naar het toilet mag; dat moet ergens in het bos gebeuren!