Nederland, Leiden2 mei 2024, door Sascha Laks

Café Visscher in Leiden

Nederland, Leiden, 2 mei 2024, door Sascha Laks

Café Visscher in Leiden

Is het een bistro? Een brasserie? Café? Toch een luxe restaurant? Een eenduidig antwoord hebben we niet echt, maar wel dat Café Visscher in Leiden een knappe plek is. En dat dit beestje nog geen naam heeft, is eigenlijk helemaal zo erg nog niet. Dan is er namelijk de mogelijkheid om alle kanten op te gaan. Want zo kunnen ze én een bistro vibe creëren, maar ook een bord met steengoed eten neerzetten, en daarbij nog passende wijnen adviseren ook. Café Visscher is een hidden gem, net buiten het centrum van Leiden aan de Rijnsburgersingel, én op kruipafstand van het centraal station.

Een aantal dagen in Leiden? Er zijn opties genoeg. Hier een lijstje met de beste restaurants van Leiden. 

Café Visscher

Café Visscher

Een stap over de drempel van dit restaurant en de toon is gezet. Een mix-match van kleuren en patronen komen je tegemoet. Evengoed past alles in het grote geheel precies op z’n plek. De rode tinten van een Franse bistro komen terug, en dan van die metro-achtige lampbollen boven de bar, mooi! Ohja, en om het nog af te maken, het hele restaurant heeft ook nog een vleugje Cosmopolitan over zich heen hangen. Als je begrijpt wat we bedoelen. Een beetje Great Gatsby, maar dan toch net anders. Tja, what can we say, Café Visscher is niet in één woord te vangen, en dat maakt het juist zo leuk.

Arie de Chef

Arie de Chef

Oh, en dan moeten we het nog even hebben over Arie. Maar wie is Arie eigenlijk? De chef-kok van dit restaurant: Arie Visscher (what’s in a name, hè). Na gewerkt te hebben als chef-kok in verschillende sterrenrestaurants, zoals de Librije (in Zwolle) en Joelia By Mario Ridder (in Rotterdam), is Arie Visscher nu zijn eigen restaurant begonnen. Samen met drie andere compagnons heeft Arie een dijk van een restaurant neergezet. Want zoiets als dit vind je niet zomaar in Leiden. Wat de chef met zijn gerechten wil laten zien, is dat goed eten niet duur hoeft te zijn. En dat lekker eten gepaard gaat met de juiste ambiance, dat weten ze hier ook. Het huiselijke gevoel, dat is iets waar Chef Arie en zijn team naar streven. En wat ons betreft, is dat zeker gelukt.

Geen poespas

Geen poespas

De manier waarop Chef Arie zijn gerechten bereidt, is niet de meest traditionele. Zonder te veel poespas probeert deze chef-kok zijn gerechten toegankelijk te houden, maar wel met een verrassend element. Op het menu vind je een mix van Franse en Aziatische invloeden. Maar wie weet, in de toekomst komen er nog meer keukens bij, want de kaart verandert regelmatig. Gelukkig maar, want dat betekent dat we nog vaker kunnen langskomen. Van een steak tartaar van gerookte paling tot aan boerderijkip en een dessert van aardbeien, witte chocolade en basilicum-ijs, er is voor elk wat wils. Maar ook voor een klassieker als steak frites ben je hier aan het juiste adres. Het gevoel van luxe uit eten, zonder al te veel gedoe en gekkigheid.

In de zon

In de zon

Ook nu de zomer eraan zit te komen, proberen we alle zonnestralen mee te pikken. Want, zon = terrassen weer. En ook met mooi weer blijft Café Visscher een hele fijne keuze. De ochtendzon schijnt precies op het terras van het café. Hoe heerlijk is het dan om mensen te kijken terwijl je van je kop koffie geniet? En maak je geen zorgen dat je na je koffie moet vertrekken. Want ook in de namiddag is het buiten heerlijk vertoeven. Genietend van een bord met oesters en een glas cava rosé tijdens die lange zomeravonden. Zie je jezelf al zitten?

Café Visscher