23 mei 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Carmen Launspach

23 mei 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Carmen Launspach

Met haar grote liefdes, één man en twee katten, vertrok Carmen Launspach naar Duitsland waar ze een topbaan bij Zalando, en nog veel meer topplekken in en rond het Berlijnse vond. Waarvan acte.

Lievelingsplek…

...voor een avond met vrienden?

Top favoriet blijft mijn eigen lekkere huisje met lekker eten en een paar goede flessen wijn. Als ik in Limburg ben (waar ik vandaan kom) ga ik altijd naar restaurant Moeder de Gans, net over de grens in België. Daar hebben ze het lekkerste Limburgse stoofvlees en je zit er in de tuin, tussen de kippen, katten en konijnen. De weg ernaartoe is al de moeite waard. Dwars door de glooiende heuvels met de ondergaande zon als kers op de taart. In Berlijn ga ik graag Aziatisch eten; naar Transit, Yumcha Heroes, Kimchi Princess of YamYam en daarna door naar Reingold (ge-wel-dig-e Mad Men-style cocktailbar) of Mein Haus am See (Hipsters kijken).

...voor de lunch?

Zoveel heerlijke plekjes: Anna Blume voor de smoothies en de lunch-etagères (ja heus), Café Krone voor de Flammkuchen, Engelberg voor de kaasplanken, elk willekeurig ‘Salädchen’ voor lekkere zelf samengestelde salades en Best Friends voor sushi of een Thaise curry.

...om mensen te kijken?

Zondagmiddag in het Mauerpark. Het maakt niet uit of het nou 3 graden vriest of de zon je een zonnesteek bezorgd, als het maar droog is, dan kruipt elke Berlijner uit zijn huisje en viert het leven in het Mauerpark. Het lijkt wel een mini festival, elke week weer.

...in het buitenland?

Ik ben een absolute Azië-fanaat sinds ik drie maanden met mijn rugzakje van de ene mooie plek naar de andere mocht reizen. Ooit wil ik nog eens in Bangkok wonen, nog veel liever dan in bijvoorbeeld New York.

Het beste terras?

De terrassen rondom de Wasserturm in Berlijn zijn heerlijk. Er is veel plek, er valt veel te zien en er is genoeg keuze wat betreft eten. Maar een lange zwoele zomeravond bij Prater (de oudste biergarten van Berlijn) is ook wel aan mij besteed. Recentelijk hebben we een strandbar bovenop een parkeergarage ontdekt (Deck 5). Het uitzicht is meesterlijk, de vrijmibotest volgt snel.

Beste fastfood?

Ik kan niet zonder een pizzaatje hier en daar. Die van Il Due Forni vind ik het lekkerst.

Op je bucket-list?

Het reizen blijft trekken, dus een tweede lange reis is onvermijdelijk. Ook wil ik nog een jaartje buiten Europa hebben gewoond. Het kopen van mijn eigen paar Christian Louboutin Pigalle 120 heels verdiend hier ook een plekje. Al jaren smacht ik naar deze beeldschone martelwerktuigen.

Guilty pleasure?

Dat zijn er nogal wat. Zo begin ik mijn dag met het scrollen door 9Gag, als je nog niet helemaal wakker bent is dat heel goed te verteren. Ik ben een ziekelijke poezenfanaat, zo heb ik al heel wat uurtjes van mijn leven zwijmelend naar de zoveelste kat in haaienpakje op stofzuiger zitten kijken en slaap ik –als het even kan- lepeltje-lepeltje met mijn overgewichtige poes Bonnie. Foute jaren ’80 comedy’s met Chevy Chase in de hoofdrol (dat mag je eigenlijk nooit hardop uitspreken). Ik weet iets teveel van dinosaurussen. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik sluit af met de ultieme klassieker, een patatje met!

Gouden tip als je gaat reizen?

Neem qua kleding alleen een paar ‘essentials’ mee, zodat je iets aan kunt. Je kunt alles tijdens je reis kopen. Geloof me, je wilt er dan opeens uitzien als een verzopen backpacker. Lijkt opeens zó hip…