28 juni 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Esther Coppoolse

28 juni 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Esther Coppoolse

Kleding, haar, make-up, fotografie... alles mag 'lekker' zijn. En authentiek, inspirerend en smaakvol, dat ook graag. Niet gek dat ELLE's chef mode Esther Coppoolse, meer uit dan thuis, een uitgelezen voorkeur heeft wat betreft al dat echt lekker is.

Absolute lievelingsplek…

...voor een avond met vrienden?

Restaurant Bak. Geweldig uitzicht, verrassend menu en fijn ongedwongen tafelen terwijl je echt op hoog niveau aan het ‘smullen’ ben. Of als ik in mijn geliefde Zeeland ben bij restaurant het Badpaviljoen en dan het liefst in de zomer met veel fruit de meren uitzicht over zee!

...voor de lunch?

Central Grocery in New Orleans heeft echt een top broodje: Muffaleta! Is daarom ook wereldberoemd. Je moet er wel helemaal voor naar Louisiana, USA, dat is jammer... Ik hoop dat iemand verzint om het broodje hier te gaan serveren. Wie gaat die uitdaging aan?

...voor een kop koffie?

Small world. Klein maar fijn! Met een prettig internationaal sfeertje en onweerstaanbaar lekkere koekjes, cakejes en broodjes voor bij de koffie.

...om mensen te kijken?

The Standard Highline in New York; een te gek hotel met een fantastisch terras in de vorm van een Biergarten. Heel goed people spottenhier, celebs maar eigenlijk allerhande inspirerende mensen.

Het beste terras?

Bij Cafe Pistou hebben ze een eenvoudige maar heerlijke keuken en een ruim terras: als er zon is, schijnt ie bij Pistou lekker lang net langs de mooie kerktoren. Ook ter promotie van Bolo (Bos en lommer); de wijk is langzaam maar zeker heel leuk aan het worden.

Beste fastfood?

Pizza! Wel uit een steenoven ajb!

Op je bucket list?

Eten bij restaurant Oude Sluis van Sergio Herman, maar dan moet ik geloof ik opschieten? Dan zal het toch zijn nieuwe restaurant in Antwerpen worden....

voor een avond met z'n 2?

Gaspard de la nuit’. Dit stokoude familierestaurant in de wijk Le Marais van Parijs is echt heel klein en de tafels zijn wankel, maar het is heel knus, heel frans, heel nostalgisch en met een heel klassieke kaart. Ik begin met slakken, dan een tournedos en de beste Franse rode wijn!

...in het buitenland?

Restaurant Alla Collina Pistoiesie zit dichtbij het hotel in Milaan waar ik verschillende keren per jaar verblijf. De obers lijken heel nors maar zijn ‘gewoon heel Siciliaans’, en nu is het echt thuiskomen. Ik bestel er altijd de verse salade van artisjok en Parmezaanse kaas. Heel gezond en super lekker!

En laatst was ik op vakantie op Lesbos, Griekenland en daar hebben we zo vaak we konden bij de Captains Table gegeten. Wat een feest! Verse visjes, inktvis, garnalen geweldige groente gerechten en  top toetjes! Alleen voor dit restaurant ga ik snel weer een keer naar Lesbos (wie had dat ooit gedacht…)

Guilty pleasure?

Zo’n jaren ‘70 garnalencocktail met heel veel whiskysaus en gekookte mosselen met mayonaise. Dit serveren ze simpelweg bij van die ouderwetse visrestaurants in Zeeland.