24 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Kim van Hardeveld

24 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Kim van Hardeveld

Kim van Hardeveld woont in Rotterdam, PR't lustig binnen het lifestyle segment (muziek! beauty!), trouwde in (en droomt van) warmere oorden, heeft een wolk van een dochter (Ella Grace), runt Barts Boekje Junior en geeft hieronder haar lievelingsstekken weg.

Absolute lievelingsplek… 

Mallorca. Wanneer je alle toeristenplekken vermijdt, ontdek je een prachtig eiland vol mooie natuur, intieme baaitjes, geweldige restaurantjes en verrassend veel design.

...voor een avond met vrienden?

La Cazuela aan de Proveniersstraat in Rotterdam - met een tafel vol tapas en wijn tot heel laat blijven hangen. Of BBQ'en in het Vroesenpark.

...voor de lunch? 

Valente of Z&M in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier - toch een van de mooiste wijken van Rotterdam. Of bij Buiten aan de Nieuwe Binnenweg - alles komt er uit de regio en je kunt er ook lekkere stukken kaas, flessen olijfolie, potten jam of het alom gewaardeerde brood van Menno kopen.

...voor een kop koffie? 

Met stip op nummer 1: Hopper - de koffie is hier echt heel erg goed. Daarnaast hou ik van het basic maar stijlvolle interieur en zijn de lunchbroodjes en taartjes ook nog eens bijzonder lekker. Een goede tweede plek is Lokaal Espresso in de Mini Mall - goede 'slow coffee', een terras wat de hele middag zon heeft en je schuift na je koffie zo door naar een van de andere hotspots in de Mini Mall.

Op je bucket list?

De Zondebok en 't Zwarte Schaap op de hoek van de Witte de With en de Eendrachtsweg, ook in Rotterdam. Vooral bij mooi weer is dit een ideale plek om mensen te kijken.

...voor een avond met z'n 2? 

Brasserie Pierre blijft favoriet vanwege het heerlijke eten, de Franse uitstraling en het fijne terras. Ook De Machinist is populair, vooral vanwege de sfeer en het mooie karakteristieke oude pand. Bij Mangiare kun je heerlijk knus Italiaans eten en wordt er dagelijks gekookt met verse ingrediënten. Ze werken er niet met een vaste kaart, maar het personeel vertelt graag enthousiast wat er die avond op het menu staat. Ze hebben een piepklein terrasje achter waar je bij mooi weer echt een plekje moet proberen te veroveren.

...in het buitenland?

Aan het strand van Dominical in Costa Rica ligt beach bar Tortilla Flats verscholen tussen de palmbomen. Overdag kun je er terecht voor hun overheerlijke verse smoothies en verrassend goede eten en 's avonds is het de perfecte locatie om van de zonsondergang te genieten onder het genot van een Imperial biertje.  In Californië moet je zeker even langs Hodad's in Ocean Beach, San Diego. Na een dagje strand en een rondje happy hour zijn de goddelijke hamburgers (aanrader is de Blue Jay Burger) van Hodad's niet te versmaden. Wel even geduld hebben, want de tent is zo populair dat je met gemak een half uur in de rij staat voor een plekje.

En eigenlijk mag het meer van Banyoles in het Spaanse Girona, vlak bij de plek waar we twee jaar geleden zijn getrouwd, niet ontbreken. Een prachtige plek voor een mooie wandeling langs het water of een lunch in de zon bij restaurant La Carpa met uitzicht over het meer. In een van de boothuisjes aan het meer verrasten we onze huwelijksgasten destijds met een akoestisch optreden van een singer/songwriter. Met al je liefste vrienden en familieleden om je heen genieten van mooie muziek, de zon, sangria en het uitzicht was 'by far' een van de mooiste momenten uit mijn leven...

Beste terras?

Wijnbar Mendoza in Hillegersberg heeft een heerlijk terras dat uitkijkt over de Bergse Voorplas. Het publiek is vrij 'kak', maar door het mooie uitzicht, de vriendelijke bediening en de overheerlijke tapas plankjes let je daar al snel nauwelijks meer op.

Fast food?

Niet echt fast food, omdat het eigenlijk juist een 'slow food burger restaurant' is, maar bij Burgertrut aan de Meent kunnen zowel vegetariërs als carnivoren terecht voor een betaalbare, biologische hamburger.

Op je bucketlist?

Buenos Aires - een mooie stad vol temperament, grote steaks en goede rode wijn. Ook een nachtje slapen in het Chateau Marmont staat hoog op de 'to do' lijst.

Guilty pleasure? 

De frietjes van Bram Ladage - precies zoals ik ze het liefste heb: dik en knapperig met een flinke klodder mayo.