4 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Nicole Huisman

4 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Nicole Huisman

Omdat we nu eenmaal dol zijn op lijstjes: iedere donderdag een nieuwe favorietenlijst vol persoonlijke hotspot-tips. Nicole Huisman, shopping editor bij ELLE en wonend in Amsterdam, trapt af.

Lievelingsplek… 

…voor een avond met vrienden?

Bar Boca’s op de Westerstraat – lekker plukken van volle plateaus met goeie wijn in een gezellig drukke zaak. Verder zijn Bar Spek en Fier favorieten.

…voor de lunch? 

Om af te halen Stach en De Laatste Kruimel (super lekker en niet zo belachelijk duur als veel andere lunchplekken in A’dam). Om te zitten de Wasserette in de Pijp – top koffie, lekkere kaart en heel leuk personeel. En bij Bar Moustache zit je zo gezellig als je 1 van de ronde tafeltjes bij het raam te pakken hebt gekregen, vooral in de zomer met de ramen open. O! En natuurlijk Vinnie’s Deli op de Haarlemmerstraat!

…om mensen te kijken?

Ik woon in Amsterdam Zuid en daar is het bij mij om de hoek met mooi weer op het terras leuk om fout ‘aapjes te kijken’ bij Le Pain Quotidien, met een croissant en een zachtgekookt eitje.

…voor een avond met z’n 2?

RED op de Keizersgracht. Heel goed gedaan kitsch met de lekkerste surf & turf.

…in het buitenland?

Mijn lievelings-Thai zit in Knokke, Lucy Chang (Massaman curry!). En om het even Thais te houden: op Koh Phi Phi in Thailand verbleef ik ooit in het Viking Natures Resort, de fijnste en mooiste plek op aarde waar ik ooit bent geweest so far.

Op je bucket-list? 

Met stip op 1: New York. Belachelijk dat ik daar nog nooit ben geweest, want volgens mij zijn NY en ik een topmatch. En de Maldiven, dat lijkt me het ultieme paradijs.

Guilty pleasure?

Vette kibbeling – liefst van de markt, met extra saus. En de slappe frietjes vissen uit een puntzak met citroenmayonaise van Vlaams Friteshuis Vleminckx.