11 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Sandra Govers

11 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Sandra Govers

In de categorie 'lekker lijstjes lezen': iedere donderdag een nieuwe favorietenlijst vol persoonlijke hotspot-tips. Hair and make-up artist Sandra Govers is getrouwd, woont in Amsterdam met man en dochter Bowi en reist voor haar werk de wereld over. Hieronder haar lievelingsstekken.

Absolute lievelingsplek…

Op de Amsterdamse Ten Katemarkt bij Boer Geert aan de picknicktafel voor een heerlijke broodje.

...voor een avond met vrienden?

Het stadsstrand bij Roest in Amsterdam Oost waar je kunt aanmeren met een bootje en een kampvuurtje kunt (en mag) maken.

...voor de lunch?

Restaurant Uit de Keuken op het Bellamyplein: alles is vers, zelfgemaakt en biologisch.

...om mensen te kijken?

Het terras bij Cafe Bali op het Leidseplein.

...voor een avond met z'n 2?

De beste gesprekken komen bij ons altijd los bij Pont 13. Vooral met harde wind en regen is het wat mij betreft een topplek. Maar ook heel fijn dineren in je badjas en op badslippers rond een haardvuur is het bij sauna Elysium in Bleiswijk.

...in het buitenland?

Voor een totaal overweldigende ervaring van al je zintuigen: het Tugu Hotel op Bali. Geweldig authentiek Indonesisch eten, slapen en massages.

En ook absoluut het piepkleine biologische restaurantje in Lucca, Italië, met een geweldige chefkok van wie we hebben geleerd hoe je de lekkerste pasta zelf kunt maken. Het restaurantje ligt boven op een berg, verscholen tussen de olijfbomen. Buiten het heerlijke eten is het er ook extreem romantisch. Maar dat vind ik misschien ook omdat ik daar ten huwelijk ben gevraagd. Ik ben alleen de naam vergeten…

1 die zeker niet mag ontbreken is Giorgio Baldi in Santa Monica, L.A. Van hun gnocci met witte truffelsaus kreeg ik tranen in mijn ogen. Zoooooo lekker!!

Het beste terras?

Hannekes boom en het Kostverloren Cafe aan de Kostverlorenkade. Noorderlicht en Plekk, allebei in Amsterdam Noord.

Beste fastfood?

De biologische cafetaria Natuurlijk Smullen op de Jan van Galenstraat

Op je bucket-list?

Absoluut Jiro Sushi in Tokyo. Deze man is 85 jaar oud, over de hele wereld bekend en heeft een mini-restaurantje met 3 sterren in een metrostation in Tokyo. Er is een dikke wachtlijst van vaak een jaar voor een stoeltje aan de bar (zie ook de docu Jiro Dreams of Sushi).

Guilty pleasure?

Zweedse ballen met cranberry saus; uit-eten bij Ikea! En standaard op Koninginnedag een pre-kater diner bij de Corner Inn op de Bilderdijkstraat, bestaande uit een frikadel speciaal met curry en een patat speciaal met een rundvlees kroket.