Frankrijk4 augustus 2017, door Maartje

Fontevraud L’Hôtel Frankrijk

Frankrijk, 4 augustus 2017, door Maartje

Fontevraud L’Hôtel Frankrijk

Onderweg naar Zuid Frankrijk? Kar niet in een keer door maar maak - absoluut - een stop bij Fontevraud L'hotel. Fontevraud ligt in de gelijknamige plaats in de gelijknamige abdij op zo'n 50 minuten rijden vanaf Tours. Als het een beetje om is, het is het waard. Promise. Fontevraud L'Hôtel is werkelijk een plaatje. Bij aankomst rijd je door de grote poort, zet je de auto neer (tussen niet misse merken - weet je ook direct wat voor mensen er komen - maar een knap Opeltje misstaat ook heus niet) en wandel naar het hotel toe. Dit is daadwerkelijke een wandeling(etje) want het terrein is enorm. En puik onderhouden. Prachtige lavendel en andersoortige bloemen. Mooi mooi.

Het hotel is allemagies goed opgeknapt: met het behoud van de abdij maar ook met heel veel stijl. Rust. Modern. Strak. Van dat soort termen. Allemaal toepasselijk. Het oog wil ook wat. Naast dat de kamers er top uitzien, lig je ook binnen een minuut te slapen in die heerlijke bedden. Bij Fontevraud zijn er geen ijskastjes en airco's op de kamer te vinden: dat is namelijk niet zo milieubewust, en bovendien  bij Fontevraud niet nodig: de monniken van weleer wisten wel hoe ze dikke muren moesten bouwen. Zo blijft je kamer (zelfs) met het raam open heerlijk koel.

fontevraud2

Last but definitely not least: de restaurants. Nou ja, de ene dan want bij de brasserie zijn we eerlijk gezegd niet geweest (maar dat komt nog wel). In Fontevraud L'Hôtel is er een sterrenrestaurant en laten we daar nou niet vies van zijn. Het restaurant is als een u-vorm gebouwd rondom een oude binnenplaats. Die binnenplaats wordt nu gebruikt als moestuin waar dus alle producten vandaan komen (of van boeren uit de buurt) dus verser dan versere producten op  je bord. Het menu is totaal onbegrijpelijk: er wordt gesproken van tuintjes zo en een verrassing zus. Daar heb je dus precies niets aan. Maar laat dat maar voor wat het is: bestellen, eten en je bent ronduit een mazzelbiggetje. Fontevraud L'Hôtel

Liefs, Bloeme