2 mei 2024, door Maartje

De beste frieten in Amsterdam

2 mei 2024, door Maartje

De beste frieten in Amsterdam

Of het nou friet of patat is, daar doen we niet moeilijk over. Want welke naam je het geeft, die goud gele stengels zijn goddelijk. En af en toe ook echt wat je op dat moment nodig hebt. We hebben het wel vaker over de frieten van Amsterdam, maar omdat de liefde groot-groter-grootst is, nog een samenvatting van de patatbakkers die ons hart gestolen hebben.

Friet op Wielen, Amsterdam

Friet op Wielen, Amsterdam

Friet. Op wielen. In Amsterdam, ja, maar deze bio-friet wordt dus mobiel gebakken (vandaar die wielen) vanuit een bakfiets en – olé – die trekt (en trok) van festival naar festival! Bonus-weetje: Friet op Wielen zit in de Hollywood film Hitman’s Bodyguard met Samuel L Jackson die net is opgenomen in Amsterdam. Hoe cool is dat! Bovendien is eigenaar Fedde de beroerdste niet en beretrots op zijn goudgele rakkers, vandaar dat hij met liefde tips & tricks deelt over hoe je het zelf kunt doen, de beste bio-friet bakken. Lees meer.

Schatje Patatje, Amsterdam

Schatje Patatje, Amsterdam

Omdat de zoete aardappelpatatjes en de originele sausen die er op gaan niet mogen ontbreken, echt niet. Lees meer

 

Pont Neuf

Pont Neuf

Lekker ambachtelijk, lekker vers, lekker Agria-aardappel. Precies wat ze bij Pont Neuf verkopen. Een frietje speciaal is het zeker, want je moet nog speciaal met het pondje, anders kom je niet bij de frietspecialist.

Fabel Friet, Amsterdam

Fabel Friet, Amsterdam

En dan nog het fenomeen van de 9 straatjes. Fabel Friet. Met rijen dik staan mensen te wachten op die heerlijke (twee maal gebakken) Agria-aardappels. En dan de optie met truffelmayo en Parmezaanse kaas, die moet je kiezen. Want die is dus goddelijk. Vandaar die lange rijen. Dus.

Fabel friet

Frites Boutique

Frites Boutique

Frites Boutique was in Amsterdam één van de eerste net verrukkelijke 2.0 patat! Waarom 2.0? Omdat het hier net een beetje anders gaat dan een normale puntzak met gouden stengels.

Frites Boutique

Freddy Fryday

Freddy Fryday

Met een wisselend menu elke twee maanden, bedenkt Freddy steeds nieuwe toppings die bij het bakje friet passen. Denk hier dan aan de verschillende soorten loaded fries. Pulled pork, frietje stoofvlees, maar ook Vega opties zoals Spicy hoissinner. Bedenk het zo gek, en Freddy Fryday heeft het.

Freddy Fryday

Eiburgh snacks

Eiburgh snacks

De Belgen die hier langskomen vinden stiekem het patatje stoofvlees lekkerder dan thuis. Nou, dat is er eentje die Eiburgh in zijn zak kan steken, want dat is een behoorlijk compliment. En als de Belgen het zeggen, dan is het ook zo toch?

Eiburgh snacks