24 december 2016, door Maartje

Biertips van Gebrouwen door Vrouwen

24 december 2016, door Maartje

Biertips van Gebrouwen door Vrouwen

Twee zussen uit Amsterdam kwamen er in 2013 achter dat ze erachter dat ze thuis bier brouwen the bomb is en sindsdien doen ze (bijna) niks anders. Lekker bier uit eigen keuken, klinkt als een eitje, koste wat ge-experimenteer  én vooral veel getest en geproefd van de zussen en hun vriendinnenclub. Dat ging steeds beter, van het één kwam het ander en inmiddels, sinds 2015, is Gebrouwen door Vrouwen een feit. Proeven? Zie hier de verkooppunten van de Gebrouwen door Vrouwen bieren. Sinds januari 2016 zijn de zussen fulltime bierbrouwers en staan hun biertjes o.a. op de tap bij het nieuwe Kanarie Club Amsterdam.

En het wordt beter: de zussen delen de bovenstebeste tips welke bieren de combineren met de (kerst)gerechten op deze site:

barts-boekje-gebrouwen-door-vrouwen

Gin Weizen is lekker bij het vleesgerecht van Sergio Herman, Côtes à l’os met alles erop en eraan. Gin Weizen is een witbier van 6,0% met gerst, spelt en tarwemout. Lekker zoet en fris. De speciale smaak komt door de ginkruiden (jeneverbes, sinaasappelschil en korianderzaad) die aan het bier zijn toegevoegd.

De Tricky Tripel, dit is één van onze eerste biertjes die we thuis hebben gebrouwen. Het is een biertje met een zoete smaak omdat er heel veel mout en veel kruiden in zit. Deze valt zeer in de smaak, met name bij vrouwen ;) Het is een tripel van 7,8%.  Lekker bij het gerecht van Restaurant Arles.

De Bloesem Blond: Bloesem Blond is een helder blond bier van 6.2% met vlierbloesem (elderflower). De vlierbloesem geeft een bloemig aroma en een frisse smaak. Bloemen Blond is lekker bij de ceviche van oester en koolrabi van restaurant Breda, De Pesca Mosselstock en bij de Zeeuwse mosselen van Sergio Herman.

En de Witte Beer: Witte Beer is een donker witbier. Steranijs, kaneel en kardemom maken dit een bijzonder winters biertje, kruidig en vol van smaak. Het is een dunkelweizen van 6.3%. Dit biertje is lekker bij verschillende desserts!