3 juni 2016, door Maartje

Het Terras, een alternatieve selectie, Amsterdam

3 juni 2016, door Maartje

Het Terras, een alternatieve selectie, Amsterdam

Van die typische vrijdag (zaterdag-, zondag-) middag-einde-dag-plekken. De week voorbij, in de zon, en FUCK, nergens plek. We maakten al een prachtlijst voor in zon voor je... maar probeer ook deze alternatieve selectie eens. Van die niet zo voor de hand liggende adressen.

La Rive & A Bar
Het Amstel Hotel een hoge drempel? Hou toch op. Leer meer: A Bar. En reserveren voor La Rive (aan het water!) doe je hier:

 

reserveer-online

Barts-Boekje-ijkantine amsterdam

IJkantine
Geef toe, je was 'm weer even vergeten. Maar het terras aan het water, even het water oversteken, blijft met name op de vrijdagmiddag een fraaie. Sta je zo lekker tussen het werkvolk van de omringende creatieve bedrijven te bieren namelijk, wat vast en zeker uitmond in een etentje. En meer. (en reserveren, met overzichtelijke agenda/ tijdsschema, kan dus hier):

reserveer-online

(beeld rechts @stefaniearcher21, beeld links @bsmart)

Bij Storm
Misschien niet op de route, maar wél een heerlijke hangplek, al dan niet met de mini's. Lees meer: Bij Storm, en reserveer hier:

reserveer-online

Barts-Boekje-Blue-Amsterdam

Brasserie Blue
Hartstikke nieuw en met een piep-, piepklein terrasje, maar waar stiekem in de vooravond wel plek is. Oke, niet echt zon, maar dat eet toch niet zo lekker. En dat eten, dat is namelijk wel heel lekker. Lees meer: Brasserie Blue, en reserveer hier:

reserveer-online

Cafe de Paris
Vrijdagmiddagborrel to the max, tussen de Amsterdamse werklui, in de zon, zonder zonblokkerende hartje stad. Dat is in een notendop de borrel bij Café de Paris. Lees meer: Café de Paris. Voor reserveringen:

reserveer-online

Barts-Boekje-Hoogendam Amsterdam

Café Hoogendam
Neergesabeld werd Café Hoogendam door het Parool. Zielig vinden wij. Maar puntje heeft de Amsterdamse krant misschien wel. Maar (MAAR!!!) dat geldt niet niet (NIET!) voor de lunch, noch (!) voor het terras. Beide zijn helemaal top: het terras ruim en zowel in de zon als in de schaduw, het personeel is meer dan vriendelijk, een plekje is best wel verzekerd (dankuwel Parool) en de wraps zijn overheerlijk. Voor de zekerheid toch even reserveren doe je hier:

reserveer-online

DOK
Een stuk drukker is het bij DOK. Begrijpen we want bij DOK is het als op vakantie, niet in de minste plaats met dank aan de vele (vele!) feestjes die DOK organiseert. We noemen een Le Big Lebowski Big (buiten) Cinema op 8 juni, en een Dok & Lobster Festival op 7 augustus (2016). En meer. Meer lezen: DOK

reserveer-online

Barts-Boekje-Lion NOir

Lion Noir
Midden in de stad en toch zo anoniem en beschut is de binnentuin van Lion Noir. Lees meer: Lion Noir

reserveer-online

Gustafson
Groot, groter grootst: het terras van Gustafson heeft gewonnen. Reserveren hoe je hier (ook op het terras!):

reserveer-online

 

Jack Dish
Oke, er begin nogal wat gebouwd te worden rond Jack Dish maar daar kunnen zij niks aan doen. Het betekent wel je er even lekker uit de zon kunt zitten, in zo'n precies goed eetcafé. Meer lezen: Jack Dish

reserveer-online

Joost
De ALLERgezelligste vrijdagmiddagborrel (en ook op zaterdag en ook nog eens op zondag) van Amsterdam Oost? Die is bij Joost. Als je je wil verzekeren van een tafeltjes, is reserveren bij het no-bullshit, immer gezellig café wel een must:

reserveer-online

 

Meer terrassen in Amsterdam: voila