Nederland, Leiden5 januari 2020, door Maartje

Het vernieuwde Naturalis is open – and worth a visit!

Nederland, Leiden, 5 januari 2020, door Maartje

Het vernieuwde Naturalis is open – and worth a visit!

Zin een dagje een verantwoord museum bezoeken met de kids? Doe een dagje Naturalis! Vorig jaar ging de bezem op zijn zachtst gezegd grondig door het museum in Leiden heen, om eind vorig jaar (2019) fris, nieuw en modern te (her)openen. Of het mooi is geworden? Jajaja!!

Museum Naturalis Leiden

Museum Naturalis Leiden

Het nieuwe museum heeft echt alles wat je wil: het gebouw waarin het huist is prachtig (alleen daarom al een bezoek en een bezichtiging waard) en er zijn enorm leuke exposities voor jong en oud. Daarbij heeft Naturalis een combinatie van ‘zien, doen en beleven’ voor ogen: goed gelukt!
Het museum is al leuk met kids vanaf 2 jaar. Zo loop je bij de eerste zaal al langs allerlei beesten die uiteraard herkent worden en het nodige enthousiasme oproepen (olifaaant, tijgeeeeer). Maar dé reden dat je naar Naturalis gaat, zijn en blijven natuurlijk de dino’s. Die zijn op een waanzinnige manier zijn neergezet – onvergetelijk, ook voor grote kinderen.
Naast het kijken naar al die bijzondere dieren, is er ook nog eens volop te beleven. Zo is er een dinokamer waar kids met bakken vol dino’s kunnen spelen. Er zijn verrekijkers om over de savanne (maquette) heen te kijken en in museumzaal (de ‘aarde’) kun je in een busje met een helm (met lampje) op de “grotten” in.
Het is geen verrassing dat Naturalis vooral voor de oudere kids te gek is: niet alleen te kijken en doen, maar ook daadwerkelijk wat leren. Er valt zoveel te speuren! Een enorme go, we kunnen er niets anders van maken.

En dan meteen even doorrijden naar het te leuke Brasserie Buitenhuis voor koffie, taart, of een lekkere lunch bij de open haard. Kunnen de kids meteen lekker uitrazen.
Liever Leiden in? Ook een goed idee. Al onze tips lees je hier: Barts Best of Leiden