Finland, Lapland28 april 2019, door Barts Boekje

Honeymoon bestemming: Lapland

Finland, Lapland, 28 april 2019, door Barts Boekje

Honeymoon bestemming: Lapland

Say what. Lapland als honeymoon bestemming? Oh jawel. Want wie altijd maar blijft hangen bij zon, zee, strand verbreed de horizon niet. Overigens niks ten nadele verder van het opzoeken van al dat warms en zanderige (groot fan zijn we). Neemt niet weg dat het leuk is om ook eens aan iets anders te denken voor je honeymoon. Wat dacht je van sneeuw, het noorderlicht en husky's? Samen genieten van bijzondere natuur, een plek die voelt als het eind van de wereld. Best wel héél romantisch.

Fins Lapland

Fins Lapland

Goed, Lapland dus. Een lap land in noord Finland waar je in ongeveer 4 uurtjes naartoe vliegt. Val je gelijk met je neus in de boter (of met je gat in de sneeuw), want dat is dus wel ongeveer the place to be voor al het schoons in het noorden daar. De meest mooie hotelletjes poppen daar uit de grond. Je kan eindeloos naar de sterrenhemel kijken door het plafond met glas. Kan bijvoorbeeld bij Aurora Village Ivalo. Of je gaat voor een schattig houten huisje op een berg met fantastisch uitzicht. Het groene wonder is daar dus ook te spotten (vooral Ivalo, kan je naartoe vliegen). Grootste kans om dat mee te maken is in de wintermaanden. Donker moet het wel wezen. Het Noorderlicht staat op de bucketlist van velen (including us). Hoe romantisch om dit samen te zien met je wederhelft als je net getrouwd bent!

Lapland, voor de avontuurlijke honeymooners

Husky’s! Deze ‘beertjes’ zijn de cuties van het hoge noorden. Ze zijn ook wel een beetje wild, weten we best. Maar och wat zien ze er lief uit! Ze nemen je mee op avontuur door de bergen met sneeuw. En hard dat ze gaan. Ze deinzen niet terug voor een bevroren meertje overigens. Laat je meevoeren door een winterwonderlandschap, zie hoe de zon heel even een beetje opkomt en vervolgens weer verdwijnt (ja, dit is echt anders dan een zon, zee, strand vakantie). Doordat de zon bijna niet opkomt zit je dus vooral in het donker. Geeft niet, want je kan juist de gezelligheid opzoeken hierdoor. Kruip tegen elkaar aan bij een open haard (niet alleen romantisch, ook gewoon handig om je warm te houden – win-win!). Stiekem vinden we het sowieso wel een win-win als je dit allemaal mag meemaken als je net getrouwd bent. Die zon, zee, strand komt gewoon weer tijdens een normale vakantie. Kan je die altijd nog je second honeymoon noemen.