Nederland, Amsterdam31 juli 2019, door Maartje

Nieuw stadsstrand in Amsterdam West: hallo BoLo Beach Amsterdam!

Nederland, Amsterdam, 31 juli 2019, door Maartje

Nieuw stadsstrand in Amsterdam West: hallo BoLo Beach Amsterdam!

Nee natuurlijk hebben we nooit genoeg stadsstranden in Amsterdam. Ben jij mal. Want, helaas, er verdwijnen er af en toe ook gewoon weer een aantal. Jammer, niks aan te doen, maar geen paniek want: hallo BoLo Beach Amsterdam! De naam zegt het al: vinden doe je BoLo Beach in Amsterdam West, in de wijk Bos en Lommer. Het mooiste van het verhaal? Er is echt zand. Zacht voor de voeten, perfect om na een dag(je) werken op neer te ploffen. Op naar BoLo Amsterdammers!

BoLo Beach Amsterdam West

BoLo Beach Amsterdam West

Nog even het hele Amsterdamse stadsstranden verhaal want daar gebeurt op zijn zachts gezegd nogal wat: Roest in Amsterdam Oost verdween en kwam een soort van terug, wat stiekem een dooie mus bleek want het deel aan het water, het stadsstrand, kwam niet terug. Ze gingen naar Noord maar liepen daar wat vertraging op. Mooi ezelsbruggetje naar Pllek, ook in Noord en de stabiele factor in het Amsterdamse stadsstrandenverhaal. Wat ook geldt voor Strand Zuid: ieder jaar vaste prik, daar kun je op vertrouwen, en ook mag je ieder jaar op de trappers naar IJburg, al werd Blijburg daar Haas & Popi. De horeca op het Stenen Hoofd in West draagt ook ieder jaar een andere titel. Dit jaar is dat Paaseiland, en dat is hartstikke knus. Wat ook geldt voor DOK Amsterdam, als was ook daar wat mee aan de hand. Dat stadsstrand vertrok namelijk van West naar Oost (en dat leek je hier). Maar als we van alle stranden het meest strand-achtige moeten benoemen, dan sturen we je naar de Sloterplas, in Amsterdam West inderdaad. En in de wijk die dáár dan weer tegenaan schurkt, Bos en Lommer, opende (sort of speak) nu net Amsterdamse jongste stadsstrand: BoLo Beach!

Bij BoLo Beach Amsterdam aan het Bos en lommerplantsoen echt zand onder de voeten en verder moet je even hier kijken: BoLo Beach