19 juni 2017, door Maartje

PASTA PESTO

19 juni 2017, door Maartje

PASTA PESTO

Je kent ze wel, die groene potjes uit de supermarkt. ‘Pesto’, staat erop. Maar dat is het niet. Neen. Althans niet volgens mijn (kook)boekje. Originele Pesto is namelijk niet gefabriceerd en vol met smaakversterkers, maar vers. En geloof me, als je eenmaal weet hoe makkelijk en bovendien hoe lekker dit is, loop jij in het vervolg ook straal langs de kant-en-klare supermarktpotjes heen. Laat ze ‘t lekker uitzoeken, die potjes.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

Extra vergine olijfolie
100 gram, of 3 handjes verse basilicum
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Peper en zout
Kerstomaatjes (bekertje)
400 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)

En zo maak je het:

Zet een pan met water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Bewaar na het afgieten wat kookvocht.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een mesje de tomaatjes in, leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en een snufje peper en zout. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Pel de knoflooktenen en haal de basilicumblaadjes van de stengels. Maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. Breng de groene pesto op smaak met peper en zout.

Meng de pesto door de pasta, verdeel over de borden en garneer met een paar gepofte tomaatjes.

Klaar! Buon appetito!