Nederland, Amsterdam29 januari 2018, door Maartje

The Commons Wibautstraat

Nederland, Amsterdam, 29 januari 2018, door Maartje

The Commons Wibautstraat

Op de oude plek van Trouw en het niet-zo'n-lang-leven-beschoren The Pool, aan de Wibautstraat, heeft zich alweer een nieuwe hippe spot gevestigd: The Commons. All the way uit Den Haag (waar stek nr. 1 is gevestigd), heeft The Commons zich in een rap tempo uitgebreid naar Amsterdam Centrum, Amsterdam West, Rotterdam en coming soon Maastricht. The Commons is, naar eigen zeggen, dé nieuwe spot waar 'mensen vanuit de hele wereld worden samen gebracht'. Aha.

Barts-Boekje- the commons 2

En wat is daar een betere plek voor dan de Wibautstraat, naast The Student Hotel, als onderdeel van de TSH Collab en de VondelGym? Wij zouden het ook niet weten. Op de menukaart lekkere en diverse kleine gerechten, from all over the world, voor, daar hebben we ‘m weer, shared dining.

Barts-Boekje-the commons 1

Wat dan weer overeenkomt met The Pool (ook daar destijds happen from all over the world om te delen). Gewoon alles lekker voor jezelf te houden mag ook, doen ze niet moeilijk over.

The Commons is van A tot Z gestyled als een bioscoop, met lange tafels, knusse hoekjes en een grote bar. Omdat dat het ontmoeten van nieuwe mensen nog wat makkelijker maakt, zo bedachten de ontwerpers. De zaak is elke dag open voor ontbijt (vanaf 7.00!!), lunch, borrel en diner en de sfeer veranderd gedurende dag mee. Van een ontbijtplek voor de buren en ondernemers tot een cocktailbar voor vrienden, The Commons is van alle markten thuis, zo blijkt.

Barts-Boekje- the commons 3

Tip: van 17.00 tot 19.00 kun je elke dag een French Martini of Whiskey Sour bestellen voor €5! Kakelvers nog, The Commons, dus gaat zien.

Wibautstraat 131, Amsterdam

x Juliette